Adevărul despre Criza Economică Mondială

Criza Economică Mondială și adevăratele cauze ale colapsului finaciar global.
Marea conspirație globală a datoriilor suverane


Conducătorii lumii încearcă, în mod subtil, să convingă întreaga umanitate că singura soluție pentru stabilitatea și menținerea “păcii mondiale” este crearea unei Noi Ordini Mondiale, prin unificarea tuturor superputerilor economice ale lumii. În realitate însă, puțini știu că Noua Ordine Mondială înseamnă de fapt aplicarea unor planuri masive de reducere a populației, sfârșitul democrației, distrugerea suveranității națiunilor și implantarea microcipurilor în scopul controlului total asupra oamenilor. Dacă aceste schimbări ar fi anunțate deschis, în văzul lumii, ar genera aproape sigur proteste violente masive și violențe la scară mondială, făcând posibil chiar și un Al Treilea Război Mondial. De aceea, planurile conducătorilor din umbră (Elita Mondială) sunt secretizate la maxim și implementate gradat în timp, pe nesimțite. Populația este masiv dezinformată prin mass-media de zeci de ani. Folosirea puternicelor grupuri de presiune și a avantajelor financiare pentru coruperea politicienilor, folosirea unei rețele de activiști poziționați strategic și utilizarea mijloacelor de informare corporatiste pentru mușamalizarea adevărului (televiziunea, presa), precum și răspândirea intensă a propagandei politice, dovedesc că pregătirile pentru întreaga operațiune au necesitat mult timp și au fost minuțios planificate. Lipsa opoziției substanțiale în interiorul sistemului dovedește prezența unei rețele de colaboratori benevoli care s-au infiltrat în sistem și prestează “munca murdară” pentru așa-zisa Elită Mondială. Deseori este greu de crezut că elitele singure au reușit să-și extindă puterea peste atât de multe posturi de control, peste întreg spectrul combinat al economiei, politicii și vieții sociale. Aici își au originile scepticismul și sintagma cunoscută ca “teoria conspirației”. Din nefericire, faptul că toate schimbările se îndreaptă într-o singură direcție, exclude posibilitatea unei simple coincidențe. Oportunismul și conformismul sunt larg răspândite într-o societate care continuă să se elibereze de orice restricție, inclusiv de valorile morale.


Noua Ordine Mondială nu mai este astăzi doar un concept vag formulat, deși încă există o majoritate care nu este conștientă de existența ei, sau pur și simplu o ignoră, părândui-se prea exagerată pentru a fi adevărată. În plină criză economică, Noua Ordine Mondială devine sub ochii tuturor o realitate care treptat, prinde contur. Criza economică mondială vine din marile centre comerciale din New York, Londra, Paris, Tokyo, Hong Kong. Orașele care figurează în topul globalizării sunt și cele mai afectate din punct de vedere al falimentelor și al șomajului din industria financiară. În marile centre urbane se află epicentrul crizei economice actuale.

În faza a doua a crizei, pe măsură ce aceasta se extinde către industrii, criza financiara va atinge și marile centre industriale. Fondul Monetar Internațional: “Vreți bani? Vom tipări mai mulți bani!”.
Și asta pentru că în curând, Fondul Monetar Internațional ar putea să ajungă la fundul sacului de bani, în condițiile în care numărul țărilor care solicită fonduri de ajutor este tot mai mare. Astfel de cereri vin din toate colțurile lumii, de la Europa de Est și până la America Latină, Africa și Asia. Pentru a obține lichidități, Fondul Monetar poate emite obligațiuni în nume propriu, pe piețele financiare, dar instituția nu a apelat însă, niciodată la această opțiune și a preferat să solicite depozite din partea celor 185 de state membre. Singura opțiune de forță majoră rămâne aceea de a tipări bani, prin emisiuni tip Special Drawing Rights, instrument financiar preferat și folosit deja de FMI și de Banca Mondială. Asta nu este altceva decât o invitație “fără perdea” pentru ca inflația să crească și mai mult. În curând, nici o monedă financiară nu va mai valora nimic, fie că se numește dolar, euro sau yen.

 

[adsenseyu2]

 

Dictatura financiară globală este soluția-miracol impusă de grupul Bilderberg pentru rezolvarea crizei actuale: “Crizele economice au fost și vor fi deseori provocate intenționat chiar de noi cu scopul de a retrage (pentru noi – n. b.) bani din circulație”. Acesta este un citat din al XX-lea protocol secret francmasonic. Primul-ministru al Marii Britanii, președintele Frantei și înalți oficiali internaționali cer instaurarea unei dictaturi financiare pentru a rezolva actuala criză economică, iar de această dată, chiar și cei mai sceptici vor trebui să recunoască evidența: actuala criză financiară este folosită de cei care urmăresc să conducă această planetă, pentru a instaura Noua Ordine Mondială.

Soluția de creare a unei autorități financiar-bancare globale, la care s-ar fi ajuns – chipurile – după mai multe întâlniri ale liderilor mondiali, a fost în fapt decisă la întâlnirea Bilderberg din iunie 2008. Scenariul prin care s-a ajuns aici nu este nici pe departe unul nou: a mai fost folosit în 1815, în 1907, în 1929, în 1944 și în 1971 sub același pretext: asigurarea “stabilității” și “creșterii economice”, pretext care folosit inclusiv în prezent.  Iar de fiecare dată s-a intâmplat exact contrariul: s-a format și accentuat o nouă criză, mai amplă, și mai gravă, care a mărit tot mai mult puterea guvernului financiar din umbră. Unii autori care au avut curajul să facă dezvăluiri despre conspirația mondială au avertizat în iunie 2008 că scopul întâlnirii Bilderberg este discutarea modalității de implementare a Guvernului Mondial utilizând o criză financiară. De fapt nici nu se încheiase bine întâlnirea Bilderberg (desfășurată la Washington între 5 și 8 iunie 2008), că Timothy Geithner se plângea în cotidianul Financial Times de gravele probleme financiare create de actualul sistem. “Vina o poartă existența băncilor centrale, iar problema se va rezolva doar prin instaurarea unui unic organism financiar (Guvernul Mondial, n.b), care să controleze întregul sistem bancar.”

Sistemul monetar al băncilor centrale sau naționale a fost în realitate creat tot de cei care acum vor (numai aparent) să îl distrugă, rezultând doar o atitudine de fațadă, deși în realitate vor să îl extindă. Primul sistem monetar din această serie a fost Rezerva Federală din SUA. Orice bancă centrală are puterea de a emite bani pentru o întreagă națiune și, prin acest mecanism controlează rata dobânzilor, rezervele de monedă și stabilește, prin retragerea sau lansarea banilor lichizi pe piață, valoarea monedei naționale. O bancă centrală poate da bani cu împrumut guvernului, însă evident că face aceasta în schimbul unei dobânzi. Atunci când dă cu împrumut dolarii produși astfel, Rezerva Federală cere o dobândă, care intră în buzunarul celor care o conduc, determinand o creștere a cantității de bani pe care aceștia o pot apoi din nou împrumuta. E un cerc vicios fără sfârșit, iar la ora actuală nu există nici un alt mecanism mai ingenios și mai diabolic de îmbogățire.

De aceea, autoritatea care regularizează cursul masei monetare este și cea care îi regularizează valoarea, aceeași autoritate care deține și puterea de a îngenunchea economii și societăți întregi.

 

Drept urmare, în lăcomia și inconștiența lor, cei care au creat sistemul bancar își doresc acum să îl extindă la nivel planetar, pregătindu-ne o sclavie economică la o scară nemaivăzută până acum în istoria omenirii.

 

 

Gordon Brown, primul ministru al Marii Britanii cerea “o nouă arhitectură financiară mondială pentru o eră globală”;”Uneori este nevoie de o criză, pentru a face ca oamenii să accepte că ceea ce era de mult evident și ar fi trebuit făcut încă de mulți ani, nu mai poate fi amânat nicidecum,” spunea Gordon Brown într-un discurs. “Trebuie să creăm o nouă arhitectură financiară internațională pentru o eră globală. Trebuie să avem un nou sistem monetar, să construim o nouă arhitectură financiară internațională pentru anii ce vor urma.” Acordul a fost adoptat în iulie 1944 pentru a reconstrui sistemul economic internațional după cel de-al Doilea Război Mondial. El stabilea un cadru de administrare monetară, dictând regulile pentru schimburile comerciale și financiare între țările industrializate. Așa au fost create Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, ca organisme menite “sî garanteze stabilitatea financiarî și creșterea economicî la nivel internațional” (adicî exact același pretext care este servit și astazi – și iată unde am ajuns!).

Tot stabilitatea economică a fost invocata și pentru a justifica crearea Rezervei Federale. Prima bancă din lume a apărut în urma unei false crize financiare, declanșate de un alt membru al elitei bancare, bancherul J. P. Morgan. În 1907, J. P. Morgan a început să răspândească zvonul că băncile ar avea dificultăți și nu vor mai putea face rambursări. Acest zvon a căpătat credibilitate pentru că venea de la o persoană despre care se presupunea că știe bine ce spune, J.P. Morgan fiind considerat un stâlp financiar la acea vreme. Drept urmare a acestui fapt s-a creat panică, toată lumea s-a înghesuit să își retragă depozitele din bănci, lucru ce a dus inevitabil la falimente în lanț – au dispărut aproape 5400 de bănci în acea vreme. Apoi Congresul american a demarat o anchetă pentru a stabili care este cauza acestui dezastru și cum poate fi el evitat. Comisia însărcinată cu această misiune era condusa de senatorul Nelson Aldrich. Acesta era liderul partidei republicane din Senat, dar și trezorier al lojii masonice din Rhode Island și omul bancherilor (de altfel avea să devină membru al clanului Rockeffeler, fiica sa Abby Greene Aldrich căsătorindu-se cu John D. Rockefeller Jr.).

Senatorul Aldrich a propus ca soluție “salvatoare” crearea unei Bănci Centrale care să vegheze pentru ca dezastrul din 1907 să nu se mai repete niciodată. Dar istoria a arătat că el s-a mai repetat de atunci de mai multe ori. În 1910, Actul Rezervei Federale a fost semnat inițial, nu de legiuitorii americani așa cum ar fi fost firesc, ci de bancheri, în cadrul unei întâlniri secrete organizate în casa lui J.P. Morgan din Jekyll Island. Apoi documentul i-a fost dat senatorului Aldrich care l-a prezentat Congresului. Inițial nu a avut succes, dar în 1913, când Woodrow Wilson a devenit președinte al SUA, a fost aprobat. În schimbul susținerii financiare și politice în alegeri, Wilson le promisese bancherilor că, odată ajuns președinte, va aproba imediat constituirea Rezervei Federale. Cu două zile înainte de Craciun, când o mare parte din membrii Congresului american nu erau prezenți, Actul Rezervei Federale a fost transformat în lege, fiind aprobat de Congres și de președintele SUA . După mulți ani, Woodrow Wilson scria cu regret: “Națiunea americană este controlată de sistemul de credit. Sistemul de credit este unul privat, creșterea națiunii și toate activitățile noastre sunt în mâinile a doar câțiva oameni, care nu fac altceva decât să controleze și să distrugă libertatea economică. Am ajuns să fim una din cele mai prost guvernate, cele mai complet controlate și mai dominate guverne din lumea civilizată. Nu avem un guvern cu opinie liberă, mânat de propriile convingeri, ci un guvern aservit opiniei și supus presiunilor unui mic grup de oameni care îl controlează.”

 

 

Senatorul Louis McFadden spunea în 1932 în Congresul american: “Prin constituirea Rezervei Federale a fost construit un sistem bancar mondial, controlat de bancherii internationali care acționează împreună pentru a transforma lumea în sclavul lor. Rezerva Federala a uzurpat guvernul.” Publicului i s-a spus atunci că Rezerva Federală este unica soluție pentru menținerea stabilitatii economice ( nu-i așa că vă sună cunoscut?). Străzile și ziarele erau pline de afișe în care americanilor li se arăta cum inflația, șomajul și criza economică erau de acum de domeniul trecutului, datorita apariției Rezervei Federale (același pretext se vrea fi folosit în prezent pentru a justifica crearea unui Guvern Mondial). A urmat însă marea criza economică din 1929, cunsocută ca Marea Depresiune, care a predat SUA cu totul în mâinile bancherilor. În 1944 a fost implementat sistemului Bretton Woods pentru a restabili economia după al Doilea Război Mondial (o altă criză generată cu finanțarea acelorași bancheri). Cu acest prilej au apărut alte instituții financiare de genul Rezervei Federale , dar pe scară mai extinsă: Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială. Rezerva Federală a oprit în 1971 convertibilitatea dolarului în aur, producând o nouă criză pe piață care a transformat dolarul american în principala monedă de schimb (îndeosebi pentru comerțul cu petrol) a planetei. De fiecare dată s-a invocat nevoia de stabilitate economică. Lista folosirii acestui scenariu este lungă și se încheie – să sperăm – cu actuala criză financiară, orchestrată de aceeași bancheri din umbră prin intermediul organizațiilor lor: Rezerva Federală, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional și băncile centrale ale celor mai mari puteri ale lumii. Aplicând cu scrupulozitate și vehemență scenariul cunoscut, acestea au creat în prezent panica necesară acceptării unei noi autorități financiare, unice la nivel mondial, conduse de același grup restrâns care vrea să domine întreaga planetă: viitorul Guvern Mondial.

Adică pretextul de care se folosesc și ceea ce numim în prezent Criza Economică Mondială.

E foarte posibil ca toate aceste detalii financiare să vă obosească… Din păcate, sistemul bancar ne-a obișnuit să lăsăm chestiunile economice și financiare, atât de complicate pentru noi, pe seama “experților” – care sunt instruiți să gândească și să acționeze exclusiv numai în interesul “elitei” mondiale, fiind niște instrumente subvervise ale guvernului din umbră.

Un exemplu elocvent este cel care cuprinde mecanismele de care se folosesc agenții speciali ai organismelor financiare internaționale (FMI, Banca Mondială), numiți asasini economici, agenți infiltrați în guvernele națiunilor, și este redat în filmul de mai jos care îl pune în centrul atenției pe John Perkins, un fost “asasin economic” care timp de zece ani și-a pus puterea de convingere și competențele de economist în slujba imperiului finaciar mondial format din organizațiile cunoscute ca  Banca Mondială și FMI, misiunea lui fiind de a ruina țările lumii a treia prin îndatorare, prin acest mecanism asigurând interesele marilor corporații americane și, desigur, profituri imense pentru bancheri și corporațiile lor.

 

 

 

Avînd remușcări în prezent pentru ceea ce a făcut în trecut, autorul cărții “Confesiunile unui asasin economic” a pornit o campanie publică prin care încearcă să determine corporațiile să aibă mai multă responsabilitate economică și socială. Perkins explică detaliat cum aceste corporații financiare care pretind public ca ajută dezvoltarea țărilor sărace și eradicarea sărăciei, în realitate nu fac decat sa mărească sărăcia și stratificarea socială, în timp ce profiturile corporațiilor cresc continuu.

 

 

 

 

 

15 thoughts on “Adevărul despre Criza Economică Mondială

  • Da, dintr-un anumit punct de vedere pare mai simplu si, intrucatva, mai tehnic, desi continutul este inspirat din documentarul “Inside Job” care, dupa parerea mea prezinta versiunea mai mult sau mai putin oficiala a cauzelor prabusirii economice actuale. Sistemul financiar-bancar este insa fraudulos prin insasi natura lui, iar fondatorii sai au fost perfecti constienti de acest lucru, ceea ce demonstreaza in final ca toate crizele economice din istorie au fost premeditate si create intentionat pentru a controla si subjuga si mai mult oamenii. Cu alte cuvinte, sunt create sau inabusite la comanda.
   Nu exista, pana la urma o metoda clara, logica si eficienta de iesire din criza decat numai daca va interveni o schimbare in insasi structura sistemului economic dominant, o schimbare radicala menita sa darame actuala oranduire economica bazata pe nestavilitul triptic piata-profit-competitie, insa viziunea necesara unei astfel de schimbari este inca necunoscuta majoritatii si ignorata complet de mass-media pentru ca nu se doreste aflarea adevarului.

   Like

 1. baterea monedei de aur este singura iesire din capcana.
  din aurul propriei tari si sa fie controlate de guvernul fiecarei tari
  pentru ca la urma urmei banca mondiala ne imprumuta cu harti fara valoare
  dar tara garanteaza cu bunuri

  Like

 2. Vorbim, vorbim, scriem, scriem, multi intelegem ce se intampla,insa nu am vazut, nu am auzit, niciodata ca cineva,undeva, sa aiba initiativa de a actiona in adevaratul sens al cuvantului, pentru a impiedica desfasurarea acestor scenarii sumbre si ucigatoare pentru umanitate.
  La ce ne foloseste ca avem informatia daca nu o utilizam in scopuri benefice noua, a oamenilor de rand?!
  Nu exista nici o minte luminata care sa faca ceva pentru a opri aceste planuri sinistre pentru viitorul umanitatii?
  Suntem condamnati oare fara drept si posibilitate de aparare?????!!!!!

  Like

  • Asta se incearca de mai mult timp dar se pare ca nimeni nu are inca curajul sa infrunte guvernele si corporatiile de teama represaliilor. Din pacate ne lovim mereu de sintagma “as face dar nu am cu cine”. Lipseste asadar un activism autentic si, probabil de frica violentelor multi aleg sa se complaca sa accepte viata mizerabila care o duc pana la punctul in care cel mai probabil tensiunile sociale vor exploda brusc, lucru care se asteapta sa se intample in 2012 la nivel global. Parerea mea ramane ca se va ajunge la violente, indiferent cat de mult se va incerca sa se evite acest lucru, desi asa ar fi de dorit-sa se evite.
   Ar fi o posibila solutie -zic eu- daca in cazul revoltelor sociale armata si jandarmeria s-ar solidariza cu populatia, pentru a se evita pe cat de mult posibil varsarea de sange.
   Au existat si exista si oameni care vor sa faca o reala schimbare, dar caracatita mafiei globale e mult prea puternica pentru a-i face fata. Si atata timp cat ei se folosesc de armament, cu greu vor putea fi opriti.
   Cel mai important lucru care ar trebui sa-l facem ar fi sa fim uniti, dar atata timp cat majoritatea aleg sa-si tina capul in nisip ca strutul si nu ii intereseaza sa incerce macar sa-si schimbe mentalitatea – pentru ca de aici porneste cam totul, nu e de mirare ca omenirea a ajuns unde a ajuns…
   Iti recomand lectura primului capitol din aceasta carte care sigur iti va raspunde la multe intrebari.

   Like

 3. Sunt de acord cu tine… Si in istorie si in Biblie scrie ca lumea se va autodistruge la un moment dat… Iisus ne-a lasat pe pamant ca sa ne inmultim si sa stapanim pamantul si nu unii pe altii asa cum se doreste. Iisus a fost rastignit pe cruce pentru a ne ierta pacatele… Biserica ortodoxa si credinta si dragostea sunt cele care vor triumfa intotdeauna. Eu sunt alaturi de tine si de cei care intra-adevar merg pe caile lui Dumnezeu pentru a fi mantuiti la a doua Judecata.

  Like

 4. […] Solu?ia de creare a unei autorit??i financiar-bancare globale, la care s-ar fi ajuns – chipurile – dup? mai multe întâlniri ale liderilor mondiali, a fost în fapt decis? la întâlnirea Bilderberg din iunie 2008. Scenariul prin care s-a ajuns aici nu este nici pe departe unul nou: a mai fost folosit în 1815, în 1907, în 1929, în 1944 ?i în 1971 sub acela?i pretext: asigurarea “stabilit??ii” ?i “cre?terii economice”, pretext care folosit inclusiv în prezent. Iar de fiecare dat? s-a intâmplat exact contrariul: s-a format ?i accentuat o nou? criz?, mai ampl?, ?i mai grav?, care a m?rit tot mai mult puterea guvernului financiar din umbr?. Unii autori care au avut curajul s? fac? dezv?luiri despre conspira?ia mondial? au avertizat în iunie 2008 c? scopul întâlnirii Bilderberg este discutarea modalit??ii de implementare a Guvernului Mondial utilizând o criz? financiar?. De fapt nici nu se încheiase bine întâlnirea Bilderberg (desf??urat? la Washington între 5 ?i 8 iunie 2008), c? Timothy Geithner se plângea în cotidianul Financial Times de gravele probleme financiare create de actualul sistem. “Vina o poart? existen?a b?ncilor centrale, iar problema se va rezolva doar prin instaurarea unui unic organism financiar (Guvernul Mondial, n.b), care s? controleze întregul sistem bancar.”Sistemul monetar al b?ncilor centrale sau na?ionale a fost în realitate creat tot de cei care acum vor (numai aparent) s? îl distrug?, rezultând doar o atitudine de fa?ad?, de?i în realitate vor s? îl extind?. Primul sistem monetar din aceast? serie a fost Rezerva Federal? din SUA. Orice banc? central? are puterea de a emite bani pentru o întreag? na?iune ?i, prin acest mecanism controleaz? rata dobânzilor, rezervele de moned? ?i stabile?te, prin retragerea sau lansarea banilor lichizi pe pia??, valoarea monedei na?ionale. O banc? central? poate da bani cu împrumut guvernului, îns? evident c? face aceasta în schimbul unei dobânzi. Atunci când d? cu împrumut dolarii produ?i astfel, Rezerva Federal? cere o dobând?, care intr? în buzunarul celor care o conduc, determinand o cre?tere a cantit??ii de bani pe care ace?tia o pot apoi din nou împrumuta. E un cerc vicios f?r? sfâr?it, iar la ora actual? nu exist? nici un alt mecanism mai ingenios ?i mai diabolic de îmbog??ire.De aceea, autoritatea care regularizeaz? cursul masei monetare este ?i cea care îi regularizeaz? valoarea, aceea?i autoritate care de?ine ?i puterea de a îngenunchea economii ?i societ??i întregi.Drept urmare, în l?comia ?i incon?tien?a lor, cei care au creat sistemul bancar î?i doresc acum s? îl extind? la nivel planetar, preg?tindu-ne o sclavie economic? la o scar? nemaiv?zut? pân? acum în istoria omenirii. Continuarea în link http://libercugetatorul.info/2011/10/02/adevarul-despre-criza-economica-mondiala/ […]

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.