Adevărul despre FMI și Banca Mondială, Asasinii Economici ai lumii (1)

ÎNDATORAREA – capcana folositã de FMI şi Banca Mondială pentru cucerirea şi înrobirea naţiunilor.

 

[adsenseyu1]

“Sunt douã metode de a cuceri şi de a înrobi o naţiune.
Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare.”

John Adams 

Aşa cum ştim că există asasini plătiţi pentru a elimina persoane nedorite, tot aşa există şi asasini de naţiuni. Ei compun armata secretă care acţionează din umbră pe frontul războiului economic mondial, pentru ca ţări întregi, împreună cu toate resursele şi locuitorii lor, să devină sclavii supuşi ai Noii Ordini Mondiale. Se numesc Asasini economici, iar misiunea lor este de a ruina ţările lumii a treia pentru profitul şi beneficiul corporaţiilor  internaţionale, cum sunt FMI şi Banca Mondială. Consecinţele acţiunilor lor sunt evidente peste tot în jurul nostru, însă de această  dată avem şi o dovadă de netăgăduit. John Perkins, care a jucat timp de mai mulţi ani în rol de asasin economic, descrie pe larg în cartea  Confesiunile unui asasin economic misiunile la care a participat: afacerile cu petrol ale preşedintelui SUA în Ecuador, Venezuela şi ţările arabe, războiul din Irak, monopolul american asupra canalului Panama, schimbarea şahului Iranului, subminarea economiei a numeroase ţări prin împrumuturi externe cât mai mari şi mai dificil de rambursat.

 Ceea ce este şi mai interesant este ca îl putem vedea şi asculta într-un fragment în care demască şi expune pe larg mecanismul diabolic prin care asasinii economici se folosesc de cele mai diverse pârghii în scopul aducerii ţărilor în pragul falimentului şi colapsului economic.

“Noi, asasinii economici suntem de fapt responsabili pentru crearea primului imperiu global. Noi lucrãm în multe moduri diferite dar, probabil cel mai frecvent este sã gãsim o ţarã care are resurse, cum ar fi petrol, şi apoi aranjãm un împrumut uriaş acelei ţãri de la Banca Mondialã sau una din celelalte organizaţii de acest tip. Dar banii nu ajung cu adevãrat în acea ţarã. De fapt ajung la marile noastre corporaţii pentru a construi proiecte de infrastructurã în acea ţarã: centrale electrice, parcuri industriale, porturi, lucruri de care sã beneficieze corporaţiile noastre şi câţiva oameni bogaţi din acea ţarã. Dar nu ajutã majoritatea oamenilor deloc. Întreaga ţarã rãmâne cu o datorie foarte mare. Este o datorie atât de mare încât nu pot sã o plãteascã şi asta face parte din plan, sã nu poatã sã o plãteascã. La un moment dat, noi, asasinii economici mergem înapoi acolo şi le spunem: “Ascultaţi, aţi pierdut mulţi bani, nu vã puteţi plãti datoriile, aşa cã vindeţi petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere, lãsaţi-ne sã construim o bazã militarã la voi în ţarã,  trimiteţi trupe şi susţineţi-le pe ale noastre într-un loc cum ar fi Irak sau votaţi-ne la urmãtoarele alegeri ONU.”  Sã privatizeze compania de electricitate, sistemul de apã şi canalizare şi sã le vândã corporaţiilor din SUA şi altor corporaţii multinaţionale. Deci este o adevãratã reţea şi este atât de tipic modul de acţionare al FMI şi al Bãncii Mondiale. Ei îndatoreazã o ţarã şi este o datorie atât de mare încât nu pot sã o plãteascã. Apoi ei se oferã sã refinanţeze datoria şi trebuie cã ţara sã plãteascã o dobândã şi mai mare.Apoi ceri acest “quid pro quo” pe care-l numeşti o condiţionalitate sau bune relaţii, care înseamnã de fapt cã trebuie sã-şi vândã resursele, incluzând multe din serviciile lor sociale, companiile de utilitate, uneori sistemele lor educaţionale, penale, de asigurãri la corporaţii strãine.
Deci este o loviturã dublã – triplã – cvadruplã.

 

Preceptul pentru asasinul economic a apãrut la începutul anilor ’50 când Mosaddeq a fost ales în mod democratic în Iran. El era considerat “speranţa pentru democraţie” în estul mijlociu şi în alte pãrţi ale lumii. A fost ales de cãtre revista “Time” ca omul anului. Dar unul din lucrurile pe care le-a adus şi a început sã îl implementeze a fost ideea cã companiile petroliere strãine trebuiau sã plãteascã mult mai mult pe petrolul pe care îl cumpãrau din Iran, şi cã oamenii din Iran ar fi trebuit sã aibã de câştigat de pe urma propriului petrol. Ciudatã politicã. Desigur cã nu ne-a plãcut asta, dar ne era fricã sã facem ce fãceam de obicei, adicã sã trimitem armata. În schimb, am trimis un agent CIA, Kermit Roosevelt, rudã cu Teddy Roosevelt, cu câteva milioane de dolari şi a fost foarte eficient. Într-o scurtã perioadã de timp a reuşit sã îl dea jos de la putere pe Mosaddeq şi l-a adus pe shar-ul Iranului pentru a-l înlocui. El fusese dintotdeauna favorabil SUA şi a fost foarte eficient. Aici, în Statele Unite, la Washington, oamenii priveau în jur şi spuneau “uau, asta a fost uşor şi ieftin”.   Asta a stabilit un nou mod de a manipula ţãrile, de a crea un imperiu. Singura problemã cu Roosevelt a fost cã era un agent CIA şi dacã era prins, urmãrile ar fi putut sã fie destul de serioase…aşa cã, foarte rapid în acel moment s-a luat decizia sã se foloseascã consultanţi privaţi, pentru a canaliza banii prin Banca Mondialã sau FMI sau una din celelalte agenţii de tipul acesta, sã se aducã oameni ca mine, care lucreazã pentru companii private. În caz cã am fi fost prinşi, nu s-ar fi gãsit legãturi cu guvernul.

 

Când Arbenz a devenit preşedinte al Guatemalei, ţara era controlatã de compania United Fruit şi de marile corporaţii internaţionale. Arbenz şi-a dat seama ce asta şi a zis: “Vrem sã dãm pãmântul înapoi oamenilor”. Dupã ce a ajuns la putere implementa politici care ar fi fãcut exact asta, sã dea drepturile asupra pãmânturilor înapoi oamenilor. Asta nu le-a plãcut prea mult celor de la “United Fruit” aşa cã au angajat o firmã de relaţii publice pentru a lansa o campanie pentru a convinge Statele Unite, cetãţenii Statelor Unite, presa SUA, congresul SUA cã Arbenz era o marionetã a URSS şi cã dacã l-am fi lãsat la putere,URSS ar fi avut o bazã în aceastã emisferã. În acea perioadã exista în minţile tuturor o fricã exageratã de teroarea roşie, teroarea comunistã. Şi aşa, ca sã scurtãm povestea, din aceastã campanie de relaţii publice s-a ajuns la un angajament din partea CIA şi a armatei de a-l înlãtura de la putere pe acest om. Asta s-a şi întâmplat. Am trimis avioane, am trimis soldaţi, am trimis şacali, am trimis tot ce am putut pentru a-l înlãtura şi chiar l-am înlãturat. Imediat ce a fost înlãturat de la putere, cel care i-a luat locul le-a redat corporaţiilor internaţionale, inclusiv United Fruit toate drepturile şi posesiunile precedente.

Ecuador a fost condus pentru mulţi ani de dictatori pro-SUA. Ei erau de multe ori destul de brutali. Apoi s-a decis ca ei sã aibã o alegere cu adevãrat democraticã. Jaime Roldos a candidat pentru preşedinţie şi scopul sãu principal, spunea el, era sã asigure folosirea resurselor Ecuadorului pentru ajutarea oamenilor. A câştigat…copleşitor. Nimeni nu mai câştigase atât de detaşat alegerile în Ecuador. Apoi a început sã implementeze aceste politici pentru a se asigura cã profiturile de la petrol ajungeau la oameni, pentru a-i ajuta. Nouã nu ne-a plãcut asta aici, în SUA. Am fost trimis acolo ca unul din numeroşi asasini economici pentru a-l schimba pe Roldos, pentru a-l corupe, pentru a-l suci, sã-l facem sã înţeleagã “ştii, poţi sã ajungi foarte bogat tu şi familia ta dacã joci jocul nostru dar…dacã continui sã implementezi politicile promise, vei pleca”. Nu a vrut sã asculte, a fost asasinat. Imediat ce s-a prãbuşit avionul, toatã zona a fost închisã. Singurii care aveau acces erau militarii SUA de la o bazã militarã din apropiere şi câţiva militari din Ecuador. Când a început investigaţia, doi din martorii principali au murit în accidente de maşinã înainte de a avea şansa de a depune mãrturie. Multe lucruri stranii s-au întâmplat în jurul asasinãrii lui Roldos. Eu, ca şi majoritatea oamenilor care s-au uitat la acest caz nu au nici o îndoialã cã a fost o asasinare. Desigur, în poziţia mea de asasin economic, mã aşteptam ca Roldos sã fie înlãturat fie printr-o revoltã, fie printr-o asasinare. Dar avea sã fie înlãturat pentru cã nu putea fi corupt, nu se lãsa sã fie corupt în felul în care vroiam noi sã-l corupem.

Omar Torrijos, preşedintele Panama a fost unul din preferaţii mei, mi-a plãcut mult, era foarte carismatic, el chiar vroia sã îşi ajute ţara. Când am încercat sã îl mituiesc sau sã-l corup spunea: “Uite, John…”de fapt mã numea Juanito. Spunea: “Uite, Juanito,nu vreau bani, ceea ce vreau este ca ţara mea sã fie tratatã în mod corect. Vreau ca SUA sã plãteascã datoriile faţã de acest popor, pentru toate distrugerile pe care le-a fãcut aici. Vreau sã fiu în poziţia în care sã pot ajuta alte ţãri din America Latinã sã-şi câştige independenţa şi sã fie libere de aceastã prezenţã teribilã din nord. Voi ne exploataţi atât de tare…Vreau sã fie Canalul Panama înapoi în mâinile acestui popor. Asta vreau. Aşa cã, lasã-mã în pace. Nu încerca sã mã mituieşti.” Era 1981 şi în luna mai Omar Torrijos a fost asasinat. Omar era foarte conştient de asta. Torrijos îşi ţinea familia împreunã şi spunea: “Probabil cã sunt urmãtorul dar este OK pentru cã am fãcut ceea ce am venit sã fac. Am renegociat Canalul. Canalul va fi în mâinile noastre. Am terminat negocierile cu Jimmy Carter şi avem un tratat.” În luna iunie a aceluiaşi an, doar douã luni mai târziu a murit şi el într-un accident de avion. Nu existã nici o îndoialã cã a fost executat de şacali finanţaţi de CIA. Existã foarte multe dovezi. Unul din bodyguarzii lui Torrijos i-a dat în ultimul moment în timp ce ieşea din avion, un casetofon mic care conţinea o bombã.

 

Este interesant cum acest sistem a continuat în acelaşi mod timp de mulţi ani doar cã asasinii economici au devenit din ce în ce mai buni. Apoi ne-a venit ideea, pe care am şi aplicat-o recent în Venezuela, în 1998, când Hugo Chavez a fost ales preşedinte. Înaintea lui fiind mulţi preşedinţi corupţi care au distrus practic economia ţãrii. Chavez a fost ales democratic. Chavez a înfruntat SUA şi a cerut ca petrolul Venezuelei sã fie folosit pentru a-şi ajuta poporul. Desigur cã nu ne-a plãcut asta aici, în SUA. În 2002 a pornit o revoltã. Nu este nici o îndoialã în mintea mea şi nici în mintea majoritãţii celorlalţi oameni cã CIA era în spatele acelei revolte. Modul în care acea revoltã s-a format reflecta ceea ce Kermit Roosevelt fãcuse în Iran. Au plãtit oameni pentru a ieşi în stradã pentru a se revoltã, pentru a protesta, pentru a zice cã Chavez nu este deloc popular. Dacã poţi convinge câteva mii de oameni sã facã asta şi aduci televiziunea, poţi sã faci sã parã cã şi cum ar fi ieşit toatã ţara în stradã. Apoi lucrurile încep sã degenereze. Chavez a fost destul de inteligent şi oamenii îl urmau cu atâta loialitate încât au reuşit sã înfrângã revolta.
A fost un moment fenomenal în istoria Americii Latine.

 

Continuare în articolul următor

 

 

11 thoughts on “Adevărul despre FMI și Banca Mondială, Asasinii Economici ai lumii (1)

 1. […] Premierul Emil Boc a demisionat ast?zi din fruntea Guvernului, depunând mandatul în fa?a membrilor din Guvernul pe care l-a condus timp de 4 ani. S-a împlinit astfel o dorin?? mai veche a multora, mai mult sau mai pu?in întemeiat?, a mai multor oameni simpli ?i politicieni. Întrebarea care r?mâne fiind de fapt dac? acest lucru este suficient pentru a rezolva în vreun fel criza politic? actual?. Din p?cate criza economic? înc? r?mâne departe de a fi rezolvat?, din cu totul alte motive. […]

  Like

 2. Intrebari pentru domnul Jeffrey Franks(seful delegatiei FMI din Romania):

  1. Domnule Jeffrey Franks, dvs. sunteti seful delegatiei FMI pentru Romania.
  Dvs. asistati guvernul Romaniei si contribuiti cu expertiza in domeniul economic si financiar pentru redresarea economiei romanesti. In consecinta FMI, in speta dvs., aveti o mare influienta asupra sortii economiei romanesti si implicit asupra sortii a milioane de romani. In ziua de azi pana si un sofer trebuie sa prezinte la angajare un curriculum vitae cu datele adevarate si verificabile asupra studiilor si experientei sale profesionale. Acest sofer are o sansa numai daca are competentele necesare postului, daca are referinte bune de la postul de unde a venit si numai dupa ce angajatorul verifica datele si acestea sunt corecte.
  Intrebare:
  De ce nu faceti public CV-ul dvs., referintele dvs. prin care sa rezulte competentele dvs. profesionale,
  activitatea detaliata a activitatilor dvs. profesionale pe care le-ati avut pana in prezent etc.?
  Are aceasta cumva de a face cu faptul ca peste tot pe unde ati asistat guvernele, in Argentina, Paraguay, Ecuador si Ucraina, ati lasat in urma numai si numai dezastre economice?

  2.Domnule Jeffrey Franks, tarile pe care le-ati asistat pana acum si anume Argentina, Paraguay, Ecuador si Ucraina le-ati dus la dezastre economice majore. Toti cunosc tragedia prin care a trecut Argentina in urma asistarii dvs. cu expertiza
  in domeniul economico-financiar. Aceste tari s-au redresat numai dupa ce au dat afara din tara FMI-ul.
  Cum va explicati acest lucru?

  3.Domnule Jeffrey Franks, de la o institutie internationala, cu sute sau poate mii de miliarde in visterie, care asista economic tari intregi, care are de fapt in mana soarta a zeci, poate sute de milioane de oameni, deci de la o intitutie ca FMI ne asteptam cu toti la o prezentare exacta, cu detalii,
  cu declararea publica a sumelor de bani ce le detine, cu referinte de la guvernele ce le-a asistat, cu detalii asupra succeselor avute si cu prezentarea detaliata a persoanelor ce o conduc. Domnul Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru economie, spune ca FMI este o institutie nedemocratica si intransparenta. Cum comentati?

  4.Domnule Jeffrey Franks, in momentul aderarii la FMI, fiecare tara contribuie cu o anumita suma de bani numita “cota de subscriere”.
  Cota de subscriere a SUA a fost de 42.122.400 DST deci de 27.800.784 US-dolari, daca luam in considerare cotatia de astazi a DST. SUA are in prezent datorii suverane de 11.000 de miliarde de dolari.
  Intrebare:
  Cu ce a finantat SUA cota de subscriere la FMI? Nu cumva din datoria suverana?
  Daca toate tarile membre ale FMI-ului si-au finantat “cota de subscriere” din datoriile suverane, asta inseamna ca in fond nu se afla sume efective de bani ci datorii. Deci imprumutati tarile pe care le asistati cu datorii si nu cu sume efective de bani.
  Este adevarat? Cum se pot verifica informatiile oferite de dvs.?

  4.Domnule Jeffrey Franks, se vehiculeaza ideea ca in cazul Romaniei datele privind produsul industrial brut au fost subevaluate cu cca. 20 la suta (PIB real = PIB comunicat public + 20%). Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesara pentru a se demonstra,
  pe baza de date false, ca România are nevoie de împrumuturi internationale. Manopera prelucrarii statistice frauduloase ar fi fost realizata în cadrul unei strategii integrate pe care cei de la FMI(în cazul României, Jeffrey Franks si predecesorii sai)
  ar fi aplicat-o la nivel global.
  Este adevarat aceasta? Cum putem verifica daca ce spuneti dvs. e adevarat sau nu?

  5.Domnule Jeffrey Franks, sunt foarte multi oameni de pe planeta, chiar popoare intregi care ii numesc asasini economici pe cei de la FMI. Aveti idee oare de ce?

  6.Domnule Jeffrey Franks, Romania se afla in fata colapsului economic.Oamenii sufera si mor din cauza lipsei unui trai decent, din cauza lipsei medicamentelor. In acelasi timp cei ce semneaza contractele de imprumuturi cu dvs. dobandesc peste noapte averi fabuloase, fara munca fizica sau intelectuala.
  Ce fel de ajutor financiar si expertiza este aceasta pe care o dati Romaniei, expertiza si ajutor financiar ce distrug economia, ce “privatizeaza” adica vinde pe nimic bogatiile solului, a subsolului tarii noastre, uzinele, fabricile, intreprinderile si firmele tarii noastre? De ce se fac toate acestea impotriva poporului roman?

  Cititi detalii pe blogul meu:
  FMI: Asasinii economici ai Romaniei
  http://foc-in-agora.blogspot.com/

  Like

 3. […] Este interesant cum acest sistem a continuat în acela?i mod timp de mul?i ani doar cã asasinii economici au devenit din ce în ce mai buni. Apoi ne-a venit ideea, pe care am ?i aplicat-o recent în Venezuela, în 1998, când Hugo Chavez a fost ales pre?edinte. Înaintea lui fiind mul?i pre?edin?i corup?i care au distrus practic economia ?ãrii. Chavez a fost ales democratic. Chavez a înfruntat SUA ?i a cerut ca petrolul Venezuelei sã fie folosit pentru a-?i ajuta poporul. Desigur cã nu ne-a plãcut asta aici, în SUA. În 2002 a pornit o revoltã. Nu este nici o îndoialã în mintea mea ?i nici în mintea majoritã?ii celorlal?i oameni cã CIA era în spatele acelei revolte. Modul în care acea revoltã s-a format reflecta ceea ce Kermit Roosevelt fãcuse în Iran. Au plãtit oameni pentru a ie?i în stradã pentru a se revoltã, pentru a protesta, pentru a zice cã Chavez nu este deloc popular. Dacã po?i convinge câteva mii de oameni sã facã asta ?i aduci televiziunea, po?i sã faci sã parã cã ?i cum ar fi ie?it toatã ?ara în stradã. Apoi lucrurile încep sã degenereze. Chavez a fost destul de inteligent ?i oamenii îl urmau cu atâta loialitate încât au reu?it sã înfrângã revolta. Sursa: Libercugetatorul.info […]

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.