Creştinismul ameninţat de noi teorii controversate

Câteva teorii recente foarte controversate care se crede că ar ameninţa creştinismul au  iscat o mulţime de polemici în rândul reprezentanţilor Bisericii şi credincioşilor.

 [adsenseyu1]

Biblia Secretă“, un document istoric evaluat la peste 16 milioane de Euro, afirmă, printre multe şi alte teorii controversate, că Iisus ar fi anunţat venirea profetului Mohammed, afirmaţie la care Vaticanul a reacţionat clar. Scris de mână pe piele, în aramaică  (limba în care se vorbea pe timpul lui Iisus), manuscrisul a fost descoperit în 2000, dar a fost ţinut secret vreme de 10 ani.
În anul 2010, “Biblia Secretă” a fost expusă pentru un timp la Muzeul de Etnografie din Ankara, iar acum ar putea fi aratată din nou publicului. Papa Benedict al XVI-lea ar fi cerut oficial să vadă manuscrisul despre care unii spun că ar avea o vechime de 1500 de ani, fiind numit şi “Evanghelia după Barnabas”, adică “Biblia Secretă” pe care turcii ar fi ţinut-o departe de privirile lumii în ultimii 12 ani.

O fotocopie a unei singure pagini din manuscris e evaluată la peste 1,7 milioane de euro. Ministrul turc al culturii spune că manuscrisul ar putea fi o versiune autentică a Bibliei pe care Biserica să fi “uitat-o” vreme de secole din cauza conţinutului său: multe dintre textele scrise acolo seamănă cu viziunea islamică asupra lui Iisus. Printre altele, această “Biblie Secretă” ar întări ideea naturii umane, şi nu naturii dumnezeieşti a lui Iisus. Potrivit manuscrisului, Iisus ar fi vestit sosirea Profetului Mohammed. Într-o versiune a acestuia, se spune că Mântuitorul i-ar fi spus unui preot: “Şi cum se va numi Mesia? Mohammed este numele lui binecuvântat”.

Deşi a stârnit un interes uriaş, controversatul document este privit a fi un fals, mulţi infirmând ideea că manuscrisul nu ar avea o vechime de 1500 de ani, fiind scris de fapt în secolul 16. Cele mai vechi copii ale documentului sunt scrise în limbile italiană şi spaniolă, şi sunt datate în acea perioadă.
Totuşi, anumite neconcordanţe fac ca autenticitatea documentului să fie pusă sub semnul întrebării. Sfântul Barabas, care este pretinsul autor al Evangheliei Secrete, a trăit în secolul întîi după Christos. S-a născut în Cipru, unde fost considerat Apostol de către primii creştini. De asemenea, Apostolul Paul îl menţionează în câteva dintre epistolele sale. Dar, dacă Barabas a trăit în primul secol după Christos, manuscrisul e datat 4-5 secole mai târziu. “Biblia Secretă” ar fi putut fi scrisă de unul dintre discipolii săi”, afirmă cei care insistă că manuscrisul ar fi autentic.

O alta teorie şocantă a unor teologi ar fi aceea că Iisus ar fi fost hermafrodit, după cum declară Susannah Cornwall. Femeia, care este profesoară la Universitatea din Manchester este de părere că Iisus putea fi chiar hemafrodit. Deşi Cornwall nu îşi bazează efectiv ipoteza pe fapte şi detalii exacte, ea argumentează că, atâta timp cât nu există dovezi care să contrazică această teorie, orice poate fi adevărat. Teologul spune că Iisus nu a făcut copii şi că ar fi putut să fie hermafrodit şi să fi arătat aparent ca un bărbat, dar în sufletul său să se fi simţit de fapt femeie.
Ideea femeii este foarte criticată şi privită ca o blasfemie, dar ea insistă asupra faptului că teoria ei nu poate fi negată sau confirmată fiindcă nu există nici un cadavru sau rămăşiţe care să poată fii analizate.
În plus, arheologii spun că au descoperit într-un mormânt osemintele lui Iisus Christos, contrazicând astfel teoria care stă la baza creştinismului, cum că Mântuitorul ar fi înviat.

Sursa: Realitatea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s