Criza Economică Mondială şi Viitorul Colaps Financiar Global

Criza monetaraGuvernele lumii sunt conduse de economiştii care nu dau doi bani pe ceea ce ne interesează cu adevărat, pur şi simplu încearcă să stimuleze consumul pentru a restabili prosperitatea trecută în speranţa că pot reconstitui trecutul. Îşi consumă energia în tipărirea de bani lipsiţi total de orice garanţii. Deci, în cazul în care economia se îmbunătăţeşte şi revine faimoasa creştere economică, aceasta va fi doar de scurtă durată fiindcă într-o perioadă scurtă de timp, numărată în luni mai degrabă decât ani, va lovi din nou bariera de aprovizionare; aşadar va fi un alt preţ plătit – un şoc – şi o recesiune şi mai profundă. Aşa că eu cred că vom merge într-o serie de cercuri vicioase, spune Collin Campbell.

 

[adsenseyu1]

Aşadar avem un grafic de creştere economică– preţuri îngheţate – după care totul se prăbuşeşte. Acesta este nivelul la care suntem în prezent. Apoi economia începe să îşi revină din nou, dar în acest moment avem această realitate economică ce anulează posibilitatea de a produce energie mai ieftină. Suntem la punctul culminant – suntem în cădere liberă din punctul de vedere al producţiei de carburant. Nu există o altă cale de a scoate mai mult şi mai repede din pământ asta înseamnă că lucrurile vor încetini, preţul pe carburant va scade uşor cum a făcut la începutul lui 2009…dar apoi va avea o revenire preţul ţiţeiului va începe să îşi revină recent preţul a început să urce chiar şi până la 80$ şi ceea ce vedem este că, deşi pretul este 80$ pe baril acum, adăugând şi colapsul economic, oamenilor le este din ce în ce mai greu să îşi permită să cumpere (Michael Ruppert).

 

Producţia de ţiţei la nivel mondial în momentul de faţă este de 86 de milioane de barili pe zi. Peste 10 ani, vom fi în căutarea a aproximativ 14 milioane de barili pe zi pe care vom fi nevoiţi să îi înlocuim. Nu există nimic la îndemână care să acopere nici măcar 1% din această cerere. Dacă nu vom face nimic îndeajuns de repede, în curând ne vom confrunta cu o uriaşă deficienţă energetică. Cred că marea noastră greşeală rezidă în nerecunoaşterea cu un deceniu în urmă că era necesar un efort concentrat pentru a dezvolta aceste forme sustenabile de energie. Cred că nepoţii noştri vor privi înapoi asupra acţiunilor noastre cu o dezamăgire totală: “Aţi ştiut că aveţi de a face cu un produs finit….cum a fost posibil să luaţi în considerare costrucţia economică în jurul a ceva ce va dispare?” (Jeremy J. Gilbert)

 

Pentru prima dată în istoria omenirii specia este confruntată acum cu epuizarea resursei principale aflate în centrul sistemului nostru curent de supravieţuire. Punctul culminant al acestei probleme este că deşi carburantul devine din ce în ce mai insuficient, sistemul economic va continua să impună orbeşte modelul său malign de creştere economică…ca oamenii să cumpere în continuare mai multe maşini alimentate de petrol pentru a genera în continuare PIB şi locuri de muncă, exacerbând declinul.

Oare sunt soluţii pentru a înlocui edificiul economiei bazate pe hidrocarburi? Desigur. Dar calea de care avem nevoie pentru a realiza aceste schimbări nu se poate manifesta prin protocoalele necesare sistemului monetar, din moment ce soluţii noi nu pot fi puse în aplicare şi implementate decât prin mecanismul profitului. Oamenii nu investesc în energii regenerabile deoarece nu sunt aducătoare de bani nici pe termen lung, nici pe termen scurt. Iar condiţiile care trebuiesc îndeplinite se pot îndeplini numai cu o pierdere financiară serioasă. Prin urmare nu există stimulente financiare şi în acest sistem, dacă nu există stimulente financiare, lucrurile nu se întâmplă. Mai presus de toate aceste probleme, Peak Oil (Criza Petrolului) este numai una dintre consecinţele epavei trenului social, care prinde viteză.
Alt declin include: apa potabilă – esenţială vieţii – care s-a împuţinat pentru 2,8 miliarde de oameni şi se va împuţina pentru 4 miliarde până în 2030 şi producţia hranei: distrugerea suprafeţelor arabile de unde provine 99.7% din hrana actuală, are o viteză de 40 de ori mai repede decât se regenerează; iar în ultimii 40 de ani, 30% din suprafaţa arabilă a devenit neproductivă. Nu mai spunem că hidrocarburile sunt motorul principal al agriculturii de astăzi şi se află în declin, aşa cum vor fi şi rezervele de hrană.
În ceea ce priveşte resursele în general, la obiceiurile noastre de consum curente, până în 2030 vom avea nevoie de două planete pentru a continua. Fără să mai menţionăm distrugerea continuă a biodiversităţii care susţine viaţa, cauzând spasme mortale şi destabilizarea mediului pe întreg pământul.
Şi cu tot acest declin avem o creştere exponenţială a populaţiei conform căreia, în 2030 vor fi peste 8 miliarde de oameni pe această planetă. Numai producerea de energie va trebui să crească cu 44% până în 2030, pentru a face faţă acestei cereri. Iar din nou, din moment ce banii sunt singurii iniţiatori ai acţiunii – ne putem oare aştepta ca fiecare ţară de pe planetă să îşi poată permite masivele schimbări necesare să revoluţioneze agricultura, procesarea apei, producţia energetică şi restul? Când schema globală a piramidei datoriilor distruge încet-încet întreaga lume?…

Şi asta nemaivorbind de faptul că rata actuală a şomajului va deveni normalitate, datorită naturii şomajului tehnologic care provoacă accentuat, printre altele, pierderea locurilor de muncă. Locurile de muncă nu se mai întorc. În final, o largă perspectivă socială. Între 1970 şi 2010, sărăcia pe acestă planetă s-a dublat din cauza sistemului, şi având în vedere starea actuală de fapt, chiar credeţi că vom vedea altceva decât o altă dublare, mai multă suferinţă şi foamete în masă?

Nu va mai exista nici o redresare. Aceasta nu este o criză de durată de care vom scăpa într-o bună zi. Cred că următoarea fază prin care vom trece după runda următoare de colaps economic va fi cea a revoltelor populare. Când indemnizaţiile de şomaj nu se vor mai plăti din cauză că statul nu va mai avea bani (Michael Ruppert).

 [adsenseyu2]

Și când lucrurile se înrăutăţesc astfel încât oamenii îşi pierd încrederea în liderii aleşi, vor cere o schimbare. Asta dacă nu ne omorâm între timp între noi sau nu distrugem mediul înconjurător.
Este clar şi evident că suntem în pragul unei mari tranziţii în viaţa umană…Că ne confruntăm acum cu o schimbare fundamentală a vieţii aşa cum o ştim de un secol. Trebuie să fie o legătură între economie şi resursele acestei planete resursele fiind, orice formă de viaţă animală sau vegetală, sănătatea oceanelor şi toate celelalte.

Această paradigmă monetară nu va ceda până când nu va ucide şi ultima fiinţă umană.

Grupul „din interior” va face totul pentru a rămâne la putere şi asta trebuie să ţineţi minte şi să înţelegeţi. Ei vor folosi armata şi marina şi alte minciuni, sau orice altceva trebuie pentru a rămâne la putere. Ei nu pot renunţa deoarece ei nu cunosc nici un alt sistem care sa le perpetueze clasa.

 Scena de final arată situaţia care se presupune că va urma în condițiile prăbușirii sistemului monetar, şi televiziuni din New York, Londra, China, Africa de Sud, Spania, Rusia, Canada, Arabia Saudită transmit în direct protestele care au loc în cele mai mari oraşe şi ţări ale lumii. Toata media declară starea de urgenţă globală, iar titlurile ziarelor abundă în ştiri care exprimă starea naţiunilor de pe glob: “Protestele globale închid economia mondială”, ” Creşte rata criminalităţii în Vest”, “Naţiunile Unite declară Starea de Urgenţă Globală”, “Şomajul la nivel mondial atinge 65%”, “Frica izbucnirii unui nou Război Mondial continuă”, “Prăbuşirea generată de datorie creează acum penurie alimentară”. Într-un final, odată cu prăbuşirea sistemului monetar global, spiritele se mai liniştesc, iar oamenii se strâng în faţa băncii centrale mondiale şi aruncă toţi banii retraşi din conturile bancare.

 

[adsenseyu5]

Advertisements

One thought on “Criza Economică Mondială şi Viitorul Colaps Financiar Global

  1. […] Istoria financiara a SUA si rolul FED (Rezerva Federala Americana) in cadrul societatii americane. Subiectul este tratat in detaliu in alte documentare (America: Freedom to Fascism, The Money Masters etc…). Informatii inedite, care nu pot fi gasite in versiunile oficiale. http://libercugetatorul.info/2011/10/… http://libercugetatorul.info/2011/12/… http://libercugetatorul.info/2012/03/… […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s