Invenţia românului Andrei Rusan va mulţumi 3,4 miliarde de oameni

Inventie revolutionaraUn timişorean a revoluţionat tehnologia 4G. Andrei Rusan a inventat o soluţie care îmbunătăţeşte foarte mult calitatea serviciilor în tehnologia 4G (LTE). Invenţia sa rezolvă o mare problemă a utilizatorilor care descarcă filme pe telefonul mobil. Ideea lui a ajuns la Biroul European pentru brevete şi urmează a fi patentată anul următor. În mod concret, prin invenţia lui Andrei Rusan, materialele video descărcate prin tehnologia wireless se văd cursiv, fără să aibă sacadări sau întreruperi.

 


 

De regulă, când ne uităm pe telefonul mobil la un film, lăţimea de bandă devine insuficientă, iar imaginea se întrerupe şi scadează. Soluţia lui Andrei rezolvă această problemă.

 

“Feţele personajelor apar distorsionate din cauza lăţimii de bandă insuficiente. Prin invenţia mea, QoS dinamic (Quality of Service – calitatea serviciului), redarea materialului video va fi cu o latenţă (diferenţă) de o secundă. O persoană care urmăreşte con­ţinut video difuzat pe TV prin intermediul unei reţele 4G va vedea imaginile cu o latenţă practic insesizabilă, astfel că traficul va fi decongestionat”, a explicat tânărul inginer.

 

 [adsenseyu5]

 

Andrei Rusan a lucrat doi ani la invenţia sa. Soluţia românului va avea aplicaţii la nivel mondial. Se estimează că în 2014 vor exista 3,4 miliarde de abonaţi în bandă largă, iar 80% din consumatori vor avea internet mobil. Iar principala problemă actuală este tocmai dificultatea descărcării din cauza limitării benzii.

 Sursa: EVZ
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s