100 de ani de la scufundarea vasului Titanic

Două nave de croazieră au marcat 100 de ani de la tragedia scufundării vasului Titanic, unde peste 1.500 de oameni și-au pierdut viața în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Cei 450 de pasageri ai navei “Azamara” au început comemorarea în liniște, în timp ce pe un ecran au fost afișate numele a 1.503 pasageri care au murit în naufragiul de pe Titanic.  Urmași ai victimelor, dar și admiratori ai Titanicului, au participat la ceremonie.

“Ne rugăm pentru cei care au murit, mai ales pentru cei care au murit în această noapte, în urmă cu 100 de ani. Ne rugăm și pentru rudele tuturor celor care au murit”, a declarat reverendul Robert Lawrence.

Pasagerii au fost anunțați în momentul în care au ajuns la locul în care Titanicul a dat semnalul de alarmă, iar două coroane de flori au fost aruncate în valuri în onoarea celor care și-au pierdut viața. Titanicul s-a scufundat în largul insulei Terranova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce s-a ciocnit de un aisberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Aproximativ 1.500 de persoane au murit atunci în apele înghețate ale Atlanticului de nord și aproape 700 de pasageri au supraviețuit.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s