Traian Băsescu suspendat în 2012 şi primele declaraţii

Basescu suspendat 2012Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al României, vineri 6 iulie, de Parlament, cu 256 voturi “pentru” şi 114 voturi “împotrivă”. După anunţarea rezultatelor suspendării, Parlamentul a propus ca data referendumului naţional pentru demiterea lui Traian Băsescu să aibă loc pe 29 iulie 2012. Prin urmare USL-ul, iniţiatorul ideii de suspendare preşedintelui, are acum controlul instituţiilor statului şi preşedinţiei. Crin Antonescu este preşedintele interimar din partea PNL.

Acum cei de la USL sunt liberi să facă ce au promis cu puţin timp înainte de a ajunge la guvernare: să mărească pensiile, salariile, să creeze noi locuri de muncă şi să puna la punct ce lipseşte în economia romănească, aşa cum s-au lăudat în urmă cu câteva luni bune. Nu-i mai poate opri nimic să facă toate astea, dacă au voinţa şi ambiţia de a le rezolva, orice fel de scuze nu-i vor face mai buni ca precedenţii, având în vedere că preşedintele este suspendat. Rămâne de văzut câte vor face şi ce vor face…

[adsenseyu5]

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui statului după procesul de suspendare:

“În concluzie, mergem la referendum, dar trebuie să fac câteva precizări. Aduceţi-vă aminte că în 2007 am fost suspendat cu 322 de voturi, iar astăzi doar cu 256. Probabil dacă aş avea un al treilea mandat, mi-ar ieşi suspendarea, dar să vedem dacă îl termin şi pe ăsta. Nu ţin de scaun. Ca în 2007, şi acum am obligaţia să epuizez toate resursele constituţionale, deci nu vreau să mi se reproşeze că nu am epuizat resursele constituţionale în lupta cu o majoritate politică care a făcut posibilă o suspendare abuzivă.
Marele argument al suspendacilor este faptul că nu mai am popularitate. Acest lucru nu justifică suspendarea preşedintelui, care are un mandat fix de cinci ani.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s