Jacques Fresco și Larry King într-un interviu din 1974

Un interviu din 1974 în care Jacques Fresco, invitat la emisiunea lui Larry King, discută despre organizația fondată  de el în acea vreme, socio-cibernetica.

Un interviu foarte interesant care ar fi la fel de valabil și în zilele de astăzi, deși a fost făcut în urmă cu 38 de ani.

 

 

Jacques Fresco are 96 de ani în prezent și este un om cu o experiență de viață unică pe planeta Pământ. A studiat totul despre psihologia și comportamentul uman și, pe lângă alții care au dus o muncă similară, el a venit și cu soluția : Proiectul Venus. În materialul video subtitrat în română, care aveți ocazia să-l urmăriți mai jos, este prezentat întregul interviu din 1974 în care a fost invitatul emisiunii lui Larry King, unde explică conceptele ce stau la baza viitoarei Economii Bazate pe Resurse, concept de organizare socială inovativ, dezvoltat în cadrul metodei științifice asupra sistemului social actual.

Câteva din cele mai importante citate desprinse din interviul său:

“Întreaga structură monetară și societatea orientată spre materialism este o societate falsă.
Societatea noastră va rămâne în istorie ca cea mai josnică construcție a omului. Avem creierele, cunoașterea, tehnologia și fezabilitatea pentru a construi o civilizație complet nouă.

Competiția este periculoasă, jignitoare din punct de vedere social, dar este văzută ca ceva normal fiindcă am fost învățați această valoare. Ce fel de competiție a avut Isus? Ce fel de competiție este în corpul tău? Să presupunem că creierul tău spune “Sunt organul cel mai important!” Ficatul spune “Eu sunt. Și vreau să dezvolt un sistem de liberă intreprindere!” Ai putrezi într-o lună dacă fiecare organ ar funcționa pentru el însuși.

Americanii au fost conditionați în tipul lor de societate să cumpere o nouă mașină în fiecare an, să cumpere un nou televizor sau un casetofon. Suntem foarte radicali, dar instituțiile noastre politice și sociale nu s-au schimbat. Din această cauză noi stagnăm: din cauză că întotdeauna asociem orice idee nouă cu comunismul sau înregimentarea. Deoarece am fost învățați să ne fie frică de tot ce este nou.
Toate aceste lucruri vor putea fi construite cu ce avem acum (1974). Va fi nevoie de doar 10 ani pentru a schimba toată suprafața pământului, și pentru a transforma lumea în a doua Grădină a Edenului. Alegerea vă aparține. Stupiditatea cursei înarmării nucleare, dezvoltarea armelor, încercând să rezolve problemele prin politică, alegând între un partid politic sau altul, Intregul sistem politic este corupt. Lăsați-mă s-o spun din nou: Comunismul, socialismul, fascismul, democrații, liberalii, vor doar să pună stăpânire pe ființele umane! TOATE organizațiile care cred că pot face o viață mai bună pentru om! Nu sunt problemele negrilor, sau ale polonezilor sau ale evreilor sau grecilor, sau ale femeilor. Sunt probleme ale tuturor oamenilor!”

 

Reproiectarea societăţii noastre si a culturii globale. Viitorul planetei noastre, redat prin viziunea unui om extraordinar, asta numai dacă vom reuşi să ne schimbam mentalitatea.
Jacques Fresco într-un interviu complet cu Larry King, realizat în 1974

[adsenseyu1]

 

Advertisements

3 thoughts on “Jacques Fresco și Larry King într-un interviu din 1974

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s