Călătorie la Datacenter-ul Google

Pentru prima dată Google a făcut publice imagini din interiorul centrului său de date operaţional.

Compania Google a fost fondată în anul 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford din SUA, Larry Page şi Sergey Brin. De 14 ani, Google oferă servicii pentru milioane de utilizatori de Internet din întreaga lume – datorită inginerilor care proiectează centrele de date şi de reţea.

Echipa Centrului de date este formată din ingineri mecanici, ingineri electronisti şi de mediu, constructori profesionişti, manageri de proiect şi experti în operaţiuni, care înfruntă provocarea împreună pentru a planifica, construi şi opera cele mai eficiente Centre de date din lume la nivel global.

Echipa de date din cadrul Centrului de Inginerie se ocupă cu proiectarea fizică a centrelor de date. În viitor, tehnicienii şi echipele de sprijin aduc inovaţii, utilizând abordări creative pentru a reduce costurile operaţionale şi îmbunătăţirea eficienţei. Aceste echipe sunt fundamentul capacităţii inovatoare, şi colaborează pentru dezvoltarea unei reţele web cât mai bune pentru mediu.

De la dezvoltarea şi menţinerea centrelor de date pentru construirea următoarei generaţii de platforme Google, echipa de Infrastructură Tehnologică face ca portofoliul de produse Google să fie posibil. Această echipă este întotdeauna dispusă să menţină la parametrii optimi una dintre cele mai mari infrastructuri tehnice create vreodată, şi destinată să funcţioneze 24 de ore pe zi/7 zile pe săptămână, oferind milioanelor de utilizatori cea mai bună şi mai rapidă experienţă posibilă.

 

Puteți naviga virtual prin centrul de date Google prin linkul Centrul de date Google

 

O scurtă prezentare a centrului operațional:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s