Falimentul programat al statului român

Ilie Şerbănescu: 

Statul român s-a retras, nu mai există

Este probabil pentru prima dată când am auzit adevărul, sau cel puţin o parte din el, din gura unui analist economic din România. Invitat la emisiunea lui Radu Tudor, pe care regret că nu am apucat-o de la început, analistul economic Ilie Şerbănescu a vorbit despre metoda practicată de corporaţiile străine de a face ca resursele ţărilor pe care exploatează să fie puse la dispoziţia companiilor străine pentru profitul acestora, în detrimentul economiei locale.

“Profitabile sunt companiile străine care s-au băgat în locurile monopoliste, cu toate companiile care vând benzina, care vând electricitate, care nici măcar nu e electricitatea lor sau gazele lor, şi e foarte simplu să ai profit şi să fii “deştept” cu toată povestea asta. Au venit special pentru a ne lua resursele fiindcă ştiu unde sunt punctele nodale. Să nu mai privim lucrurile aşa, cum e şi povestea asta greşită cum că statul e cel mai prost. Dacă îl jecmănim, sigur că e cel mai prost, cum altfel poate să fie?
Statul este jecmănit şi din interior şi din exterior – şi pe urmă e cel mai prost! Este ceva stricat la modul în care punem problema. Sunt zeci de exemple care arată cum e hărtănit statul român, plus că de 20 de ani se tot spune că statul român e cel mai prost, trebuie să se retragă. Poftim, s-a dat la o parte, s-a retras, nu mai există. Când a venit criza, hop pe el! După ce i-ai cântat prohodul, ce mai vrei de la el?

Cel mai important: dacă economia ar fi fost dezvoltată n-ar fi fost nici o problemă, dar aşa nu mai are cine s-o dezvolte. Am pierdut pârghiile, că numai noi suntem interesaţi să dezvoltăm România, ceilalţi care au venit să ia profitul nu sunt interesaţi. Şi este firesc, ăsta e capitalismul.”

[adsenseyu3]

7 thoughts on “Falimentul programat al statului român

  1. atata vreme cat doar se arata problemele, eventual cauza lor (crezuta), nu s-a mers prea departe. Doar propunerea si argumentarea unor solutii merita intretinuta discutia. Proectul Venus pare o solutie reala la majoritatea problemelor stringente, comune, chiar daca pentru unii ar necesita o schimbare “prea” radicala.

    Like

    • proiectul Venus nu este o solutie reala; gindindu-ne si analizind toata umanitatea care ar trebuii sa profite de acest proiect, este inegalitar, injust si la fel de profitabil pentru unii si dezastruos pentru altii; este un proiect pentru o alta elita occidentala care este obisnuita deja cu un anumit confort, iar acest proiect ar putea fi o viziune de centralizare economica si sociala cu un guvern deasupra care sa decida pentru el, sa i se decida- acestui proiect si celor iinclusi- chiar si sexualitatea, chiar si procreatia, sa fie totul planificat, nu trebuie depasit numarul de membrii – o spune chiar creatorul acestui proiect -deci concluzia este ca este EUGENISM NAZIST…
      EU NU DORESC CA UMANITATEA SA SI CLADEASCA VIITORUL PE PRINCIPII NAZISTE…

      AVEM GRUPURI UMANE CARE NU SINT NICI MACAR LA NIVELUL NOSTRU… si dorim sa construim ceva mai evoluat (trebuie demonstrata evolutia aceasta care este o idee ipocrita si perversa al NOII ORDINI MONDIALE)…
      sa privim un pic mai adinc AFRICA PATAGONIA HIMALAIA IN VIRFURI SI ANZII CORDILIERI IN VIRFURI… SA PRIVIM JUNGLELE AUSTRALIEI SI POLII UNDE SINT OAMENI CE NU AU CONDITIILE PROIECTULUI VENUS… ACEST PROIECT ESTE FACUT PENTRU LITORALURI UNDE SE INTILNESC MAREA CU MUNTELE SI SINT CONDITII DE VEGETATIE LUXURIANTA SI CONDITII DE LUX… NU ESTE NEREALIZABIL DAR NU ESTE NICI EGALITAR SI NICI JUST… SI TREBUIE VAZUT CE SI CINE SE ASCUNDE IN SPATELE SAU… BANII INVESTITI IN ACEST PROIECT SINT ENORMI SI SURSA NU ESTE DIZIBILA…

      VA IUBESC OAMENI DAR FITI LUCIZI… NU PUTEM MERGE INAINTE NUMAI PENTRU NOI … ORI TOATA UMANITATEA ORI CITIVA PUTREZI DE BOGATI CE VOR SA DENATUREZE INCA O DATA NATURA UMANA SI MAI ALES SA ATINGA ETERNITATEA EI CE ESTE PROCREATIA…

      cititi HUXLEY LE MEILLEUR DES MONDES si veti intelege adevaru acestui proiect;

      IUBIRE LUMINA SI CONSTIINTA…!

      Like

      • Incapatanarea dvs in a sustine ca Proiectul Venus promoveaza eugenia si distrugerea umanitatii este absolut formidabila si depaseste orice am putut citi pana acum in materie de propaganda si critica anti-TVP. Daca nu a-ti transmite un punct de vedere personal atat de rupt de realitate, as indrazni sa spun ca sunteti platita sa faceti propaganda sistemului actual care macar se limiteaza doar a vedea in TVP un soi de utopie, dar macar nu merge atat de departe cu asemenea concluzii aberante, cum ar fi depopularea. Cu tot respectul, trag concluzia ca sunteti produsul unei mentalitati fixiste care nu poate accepta o schimbare reala in procesul cognitiv care presupune evolutia gandirii si progresul socio-uman atat de critic pentru dezvoltarea personala a fiecaruia. Ramaneti ancorata intr-o gandire incompatibila cu ceea ce presupune evolutie, dezvoltare, constientizare a valorilor etc.
        Inainte de a va mai spune vreun lucru care as risca sa va jigneasca – si nu vreau sa fac acest lucru – incercati sa faceti o evaluare a tot ce s-a intamplat in decursul a peste 2000 de ani in care politica, religia si sistemul de profit au dominat masiv ceea ce vedem astazi a fi societate “civilizata” si intrebati-va in cel mai obiectiv mod cu putinta daca lumea in care traim a ajuns sa fie civilizata. Religia, desi domina de mii de ani si este cea mai veche structura nu a reusit decat sa dezbine si sa creeze conflicte sangeroase, politica este mai corupta decat a fost vreodata, iar datorita banilor am ajuns sa fim indatorati bancherilor cu sume ce depasesc banii aflati in circulatie (datorita existentei dobanzii care nu exista in economie). Asadar, ajungeti sa judecati un sistem care nu a avut vreo sansa sa fie aplicat macar in vreo comunitate cat de mica.

        De data asta chiar va rog foarte mult un lucru: daca nu aduceti argumente si dovezi concrete in sprijinul a ce afirmati, voi ignora comentariile pentru ca efectiv nu mai am ce sa va raspund la ele. Daca chiar doriti atat de mult sa va contraziceti, scrieti la organizatia din tara nostra sau vorbiti pe facebook cu cei de la Proiectul Venus din tara noastra, eventual luati legatura cu pagina de facebook a celor de la organizatia “cum sa obtii o lume mai buna”. Modul in care v-am raspuns eu cred ca o sa vi se para prea indulgent fata de cum o sa va raspunda ceilalti – desigur intr-o maniera civilizata…asta daca nu cumva o sa va ignore…

        Va doresc o zi placuta si multa iluminare spirituala!

        Like

  2. pai dragule ASCULTA L PE INTERLOCUTORUL TAU CE RELATEAZA DESPRE PROIECTUL VENUS… EL SPUNE CE SPUN EU… te rog sa fii itnelept.
    si o sa ti raspund la ideea ta cu plata mea ca sa contracarez aceste proiecte, ESTE ABOLUT FALSA; eu sint o persoana cu multa si puternica personalitate si nu m as lasa cumparata de nimeni si mai ales NU AM PRET… dar ADEVARUL ESTE EVIDENT IN CELE SPUSE DE EL… UITE ITI PORMIT CA VOI REVEDEA FILMUL SI VOI NOTA MOMENTELE PRECISE IN CARE POTI INTELEGE CLAR ACESTE AFIRMATII CE EU FAC… te rog sa tii cont de un lucru:
    eu sint pentru pace planetara, sint pentru ca fiece fiinta vie sa fie intr o stare de bine in viata pentru care nu a semnat nici un document si nici un contract ca sa vina sa o traiasca aici si acum; sintem obligati sa privim realitatea si adevarul nostru uman si al umanitatii intregi; nu putem sa ne facem noua viata buna si restul palentei sa sufere…LUMINA IUBIRE SI CONSTIINTA …!

    Like

  3. stii draga baiat bun, am recitit ceea ce tu mi ai raspuns, si doresc sa ti spun un singur lucru: SITEM DE ACORD IN TOTALITATE, tocmai de aceea este o problema cu proiectul acesta; caci o egalitate intre fiintele umane nu se va face cu acest proiect ci din contra inca o inegalitate; sint lucruri simple si argumentele mele sint numai din ceea ce ei, acesti proiectanti ai viitorului vin sa ne spuna; acest poriect nu poate fi pentru toata umanitatea decit pentru o elita; se va repeta ceeea ce a fost repetat de 2000 de ani- cum tu spui- fara nici o substanta si esenta binefacatoare pentru om; religia sintem de acord ca a fost defectuoasa asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista; pentru ca popii ne proneaza ceea ce ei vor ca noi sa facem, si deci ne manipuleaza, sintem deviati de la drumul nostru cel fara tinta de fericire si echilibru; daca citesti AARSENIE BOCA cartea sa de capatii, CARAREA IMPARATIEI vei vedea cu ce incepe; spune asa: “de la inceput trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: TOTI SINTEM FII LUI DUMNEZEU SI FII OMULUI”… iar asta dragule ne spune tot, daca dorim cu adevarat sa FIM… NU AVEM NEVOIE DE BISERICA SI DE DUMNEZEU … sintem saminta divina si o sa ti mai dau un exemplu dar mi e teama ca nu citesti, pentru ca nu te intereseaza si rau faci ca NIMENI NU O SA TI MAI SPUNA CEEA CE EU ITI SPUN… Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in buzunar; iar eu iti spun dar nu pot sa si inteleg in locul tau…

    uite iti voi da aici un citat dintr o carte a francamaçonneriei pentru cei incepatori, ce eu am descoperit nu demult si imi place pentru ca este idealul umanitatii:

    “”””””Dumnezeu este aici idealul ce omul poarta in el insusi, este conceptia ce poate avea de Adevar, Justitie si Frumusete, este ghidul suprem al actiunilor sale, arhitect ce prezida Constructia fiintei sale morale. Nu se vorbeste aici despre idolul monstruos ce superstitia isi forjeaza pe modelul despotilor terestrii. Divinitatea este prezenta, in om, pentru ca omul are in el, ce este mai nobil, ce este mai generos si ce este mai pur. Noi purtam in noi un Dumnezeu care este pricipiul nostru ginditor (ce este mai degraba Constiinta profunda, ce este in acelasi timp “Fluierul fermecat” al carui avertisment nu ne inseala niciodata, privitor la datoria ce avem de implinit, aici pe pamint si in aceasta viata); Din el emana ratiunea si inteligenta, lucruri interioare, ce ermetistii raportau la “Sulf”(sulful=interiorul constructor, mercur=cele 7 forte exterioare, sarea=fiinta insasi in momentul invataturii sau invatacelul sau cel ce este initiat). Acest soare nocturn ce straluceste in imperiul mortilor, Osiris, Serapis, Pluton, Coloana J, Centrul de initiativa si de actiune expansiva.”(traducere din O. WIRTH, Cartea invatacelului, pg. 110)”””””

    te imbratisez cu multa caldura si cu fratie dacica… este singurul punct istoric de care sintem legati la radacina vietii noastre noi romanii…

    LUMINA IUBIRE SI CONSTIINTA… DACA DORESTI SA NU TI MAI RASPUND LA NIMIC SPUNE MI SI ASA VA FI… NU DORESC SA TE DERANJEZ… TU AI VENIT SPRE MINE SI MI AI TRANSMIS ATITEA LUCRURI FRUMOASE SI MAI ALES MUZICA TINERETII MELE; PETNRU CARE ITI MULTUMESC …
    fericire…

    Like

    • Cred ca interpretarea gresita pe care o dati TVP si inventatorului Jacque Fresco mi-a dat o idee pentru un video care o sa-l postez pe canalul meu de youtube si o sa aiba exact scopul pentru care m-am tot contrazis cu dvs: acela de a demonstra un adevar logic si de a demonta prejudecatile false care decurg din concluzia dvs. Din pacate nu am avut timp sa caut acea parte din film in care spuneti ca J.F. vorbeste despre limitarea populatiei si sunt convins ca este o interpretare gresita nefericita a dvs, dar nu vreau sa speculez; o sa ma uit la subtitrare caci nu am timp sa mai vad tot documentarul, am avut niste zile infernale si am fost ocupat mereu.

      Like

      • am sati spun ca probabil ca exista neintelgeri in raport cu notiunile ce eu vehiculez; si mai repcis DUMNEZEU; este un concept ce poarta numele ce OMUL A VRUT SA II DEA… la ora aceea era sunetul la putere… iar sunetul 3333 DUMNEZEU… ZEU… DEUS 333…. ESTE SUNET CU MARE VIBRATIE… CA SI “””OM 333… DE ACEEA OMUL A PASTRAT CUVINTELE acestea caci si CUVINTUL a fost esenta energetica cu care OMUL a inceput sa COMUNICE si sa se inteleaga intre ei… caci TOTUL si tot SECRETUL este INTELEGEREA PACEA IUBIREA SI ACORDUL DE-ACORDUL… CONCORDATUL… MINA STRINSA CU PRIETENIE SI FRATIE… OCHIUL CE VEDE SI INTELEGE FARA SA SPUNA… caci nu are nevoie decit de o privire ca intelegerea sa se puna in functiune; si sa mearga totul ca pe roate; de unde ROTARY… roata ce duce in cercuri cercuri informatia…vortexul si spatiul cu timpul sau necesar constructiei… LUMIII SI UMANITATII…IN LUNMINA IUBIRE SI CONSTIINTA…

        sa mi fie cu iertare, dar as putea sa stiu si eu ce meserie ai ??? sau ce practici ca munca???

        fraternel tie KUNTUR in queshua…

        Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.