Cultura în Declin – Episodul 3 “Sindromul Consum-Vanitate”

Cultura in declin

 

Documentarul “Cultura in Declin” Episodul 3 se referă la o epidemie de boală nouă rapid răspândită în întreaga lume: “Sindromul Consum-Vanitate”. O boală răspândita nu printr-un virus mutant sau predispoziție genetică – ci prin culturalele “Meme” – transformarea lumii într-o hazna de mini-mall-uri, obsesii de modă, sâni falși și gadgeturi beligerante.

 

 

Ultimul lucru pe care peștele l-ar observa vreodată în habitatul său este apa. În mod similar, cele mai evidente și puternice realități ale culturii noastre umane pare, de asemenea, să fie de nerecunoscut.

Și acesta este numai atunci când luăm o pauză, de multe ori cu riscul alienării sociale, să punem la îndoială principiile fundamentale și idei spre care viețile noastre sunt orientate, un adevăr întunecat despre care ideea de “normalitate” devine mai clară.

Astăzi trăim într-un ocean cu valuri enorme de obsesii ale statutului – materialism, vanitate, egou și consumism. Viețile noastre au devenit foarte definite nu prin gândurile noastre productive, contribuții sociale și bună voință, ci printr-un set de superficialitate, delir de asociații cu țesătura societății noastre, care radiază acum un romantism ieftin, conectat la concurența zadarnică, consumul ostentativ și dependențele nevrotice de multe ori referitoare la frumusețea fizică, statut și bogăție superficială. Într-adevăr, este o conformitate socială deghizată ca individualism, cu virtuți de echilibru, inteligență, pace, sănătate publică și creativitate adevărată lăsate să lâncezească pe margine.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s