Mari hituri din muzica anilor `80-`90 Depeche Mode

Depeche ModeDepeche Mode este una din cele mai de succes formații de muzică electronică din perioada anilor `80-`90.

Depeche Mode este o trupă engleză de muzică electronică, care s-a format în 1980, în Basildon, Essex. Linia originală a grupului a constat din Dave Gahan (vocalist și compozitor), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andy Fletcher (clape) și Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980 – 81). Clarke a părăsit formația după lansarea albumului lor de debut din 1981, Speak & Spell, și a fost înlocuit de Alan Wilder (clape si tobe). Wilder a parasit trupa in 1995, iar Gahan, Gore și Fletcher au continuat de atunci ca un trio.

 

Depeche Mode au avut 49 de piese în Singles Chart din Marea Britanie și în top 13,  10 albume în topurile din Marea Britanie, dintre care două au debutat pe locul 1. Potrivit EMI, Depeche Mode au vândut peste 100 de milioane de albume și single-uri în întreaga lume, transformându-se în cea mai de succes bandă electronică din istoria muzicii. Revista Q a numit Depeche Mode “Cea mai populară trupă electronică pe care lumea a cunoscut-o vreodată”, și a inclus trupa în lista primelor 50 de trupe “care au schimbat lumea!”. VH1 a clasat grupul la nr. 98 pe lista sa de “100 cei mai mari artiști din toate timpurile”.

Hiturile care i-au adus celebritatea formației Depeche Mode sunt Enjoy The Silence, Personal Jesus, Policy Of TruthStrangelove, Nothing, People are people, Master And Servant, Somebody, A question of time, A question of lust, Black Celebration, Stripped etc

 

 

Enjoy The Silence

Personal Jesus

Policy Of Truth

Strangelove

Nothing

Everything Counts

People are people

I Feel You

Master And Servant

Precious

Behind The Wheel

World In My Eyes

Somebody

The Things You Said

A Question of Time

A Question of Lust

Black Celebration

Stripped

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s