Mari hituri din muzica anilor`80-`90 George Michael

George MichaelGeorge Michael (născut Georgios Kyriacos Panagiotou, (greacă: Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου); 25 iunie 1963) este un muzician, cântăreț, compozitor, producător multi-instrumentist și înregistrator. Michael a cunoscut faima în anii 1980, când a format grupul duo pop “Wham!”  împreună cu prietenul său de școală Andrew Ridgeley. Primul sau single solo, “Careless Whisper“, a fost lansat pe când era încă în duo și a vândut aproximativ șase milioane de exemplare în întreaga lume.

 

Ca unul dintre artiștii de muzică cei mai bine vânduti din lume, Michael a vândut mai mult de 100 de milioane de discuri în întreaga lume începând cu anul 2010.  Albumul de debut solo “Faith” din 1987, a vandut mai mult de 20 de milioane de exemplare în întreaga lume și a făcut mai multe înregistrări și realizări. Michael a adunat sapte single numarul unu în Marea Britanie și opt hituri în Billboard Hot 100 în Statele Unite ale Americii. În 2008, revista Billboard il clasa pe Michael pe locul celor mai de succes artisti din Top 40 de pe Hot 100 Top lista Artisti All-Time Billboard.
Michael a câștigat numeroase premii muzicale de-a lungul carierei sale de 30 de ani, inclusiv trei Brit Awards, câștigând cel mai bun britanic masculin de două ori, de patru ori MTV Video Music Awards, patru Ivor Novello Awards, trei American Music Awards, si doua premii Grammy din opt nominalizari.

 

Cele mai cunoscute piese muzicale sunt Careless Whisper, Freedom! ’90, Faith (US Version), Wake Me Up Before You Go-Go, Last Christmas

 

 

Careless Whisper

Freedom! ’90

Father Figure

Faith (US Version)

Too Funky

Praying For Time

Wake Me Up Before You Go-Go

Last Christmas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s