Mari hituri din muzica italiană a anilor `70-`80 – Ricchi e Poveri

Ricchi e poveriRicchi e Poveri (bogați și săraci) este un grup italian de muzică pop. Activă de la sfârșitul anilor 1960, formația muzicală a  vândut peste 20 de milioane de discuri.

Grupul a fost format în 1967 de către Franco Gatti (născut 04 octombrie 1942 în Genova), Angela Brambati (născută 20 octombrie 1947 în Genova), Angelo Sotgiu (născut 22 februarie 1946 în Trinità d’Agultu e Vignola) și Marina Occhiena (născută la 10 martie 1950 în Genova). Prima lor apariție publică a fost în Cantagiro în 1968 cu “L’ultimo amore”. Ricchi e Poveri a participat la Festivalul de Muzică de la Sanremo de mai multe ori, din 1970, și în 1971 au cântat “Che Sara”. Ricchi e Poveri a reprezentat Italia la Eurovision Song Contest în 1978, cu piesa “Questo amore”, terminând pe locul 12 cu 53 de puncte. În 1981, Marina Occhiena a părăsit grupul.

Ricchi e Poveri a înregistrat în italiană și spaniolă, iar grupul a avut unele dintre cele mai populare cântece italiene din anii 1980 și 1990, inclusiv “Mamma Maria”, “Se m’innamoro”, “Made in Italy”, “M’innamoro di te “și multe altele.

Hit-ul lor “Che Sara”, a fost, de asemenea produs de către José Feliciano și de compozitor melodiei Jimmy Fontana. 1971 a fost ultimul an al Festivalului de la Sanremo, în care fiecare cântec a fost interpretat de două ori, de fiecare dată de un alt artist. Ricchi e Poveri a dat de-a doua performanță a cântecului, după Feliciano, care a avut hit-uri la nivel mondial cu versiunile italiană, spaniolă și engleză ale cântecelor.

 

Cele mai cunoscute piese muzicale ale formației italiene pot fi ascultate in videoclipurile de mai jos.

 

 

Voulez Vous Danser

Sarà perché ti amo

Mamma Maria

Acapulco

Made In Italy

“Cosa Sei”

Che Sarà

Se Mi Innamoro

Advertisements

One thought on “Mari hituri din muzica italiană a anilor `70-`80 – Ricchi e Poveri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s