Mari hituri din muzica anilor `80-`90 – Boy George

Boy GeorgeBoy George (născut George Alan O’Dowd la 14 iunie 1961) este un cântăreț-compozitor englez, care a fost o parte din noul  romanticism englez, care a apărut la începutul-mijlocul anilor 1980. Muzica sa este adesea clasificată ca sufletul cu ochi albaștri, care este influențată de rhythm and blues și reggae. Piesele sale muzicale din 1990 și muzica solo are influente glam, cum ar fi David Bowie si Iggy Pop. În timpul anilor 1980, Boy George a fost solistul câștigătoarei Premiului Grammy și Brit trupa pop Culture Club, unde a devenit cunoscut pentru vocea lui sentimentală și aspectul său androgin. De asemenea, el a fondat și a fost solist al lui Isus te iubește în perioada 1989-1992.

Fiind implicat în multe activități (printre care și compozitie, DJ, a scris cărți, a proiectat haine și a fost fotografi), a lansat mai puține înregistrări muzicale în ultimul deceniu.

Stilul androgin al lui Boy George de a se îmbrăca a atras atenția muzicianului executiv Malcolm McLaren (anterior director al Sex Pistols), care a aranjat pentru George sa colaboreze cu grupul Bow Wow Wow. Mergând cu numele de scena locotenent Lush, mandatul său cu Bow Wow Wow dovedit a fi popular, care nu stau atât de bine cu grupul de solistul Annabella Lwin. George a plecat în cele din urmă a grupului și a început propria sa trupa cu basistul Mikey Craig. Apoi a venit Jon Moss (care a tobele stints cu The Damned și Adam și furnicile), iar apoi Roy Hay.Grup s-au numit In Praise de Lemmings, dar numele a fost abandonat ulterior, ca a fost numele lor viitoare, Sex Gang Children. Dându-și seama că au avut un cântăreț irlandez cross-dressing (George), un negru-britanic (Craig), un baterist evreiesc (Moss), și un englez anglo-saxon (Hay), au stabilit pe numele Culture Club, referindu-se la diverse etnice ale membrilor.

George si Moss, inițial fără știrea celeilalte trupe a membrilor Craig și a publicului larg, au fost implicați într-o relație romantică.

 

Cele mai cunoscute piese ale cântărețului sunt Karma Kameleon, Bow Down Mister, Do you really want to hurt me, Everything I Own…

 

 

 

Karma Chameleon

Bow Down Mister

Do You Really Want To Hurt Me

Everything I Own

We’ve Got The Right

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s