Mari hituri din muzica anilor `80-`90 Madonna

Madonna cantareata popMadonna Louise Ciccone (născută 16 august 1958) este o cântăreață americană, compozitoare, actriță, autoare, regizor, antreprenor și filantrop. Născută în Bay City, Michigan, s-a mutat la New York in 1977 pentru a urma o carieră în dans modern și a efectuat în grupuri de muzica Breakfast Club și Emmy. În 1982, Madonna a semnat cu Sire Records (un afiliat al Warner Bros Records) si a lansat-o, intitulat auto albumul de debut în anul următor. Ea a lansat de la o serie de albume de succes, printre care Premiul Grammy câștigătorilor Ray of Light (1998) și Confessions pe ringul de dans (2005). Multe dintre cântecele ei a atins punctul culminant in varful diagrame de discuri, inclusiv “Like a Virgin”, “Into the Groove”, “Papa Don’t Preach”, “Like a Prayer”, “Vogue”, “Frozen”, “Music”, “Hung Up “, și” 4 Minutes “.

Madonna este cunoscută pentru reinventarea continuă, atât în muzică cât și în imaginea ei, și pentru menținerea unui standard de autonomie în industria de înregistrare. Ea a atins popularitate imensă, împingând limitele conținutului liric în popularitate și imagini din videoclipurile ei muzicale, care a devenit un fenomen pe MTV. Criticii au lăudat diversele ei productii muzicale, care au fost, de asemenea atat cunoscute cats si controversate.

Madonna a primit în general recenzii pozitive pentru rolul său “Seeking Susan” (1985), deși aparitiile in film, mai târziu a primit comentarii mixte. Ea a primit aprecieri critice și un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita in Motion Picture muzical sau comedie pentru Evita (1996), dar a primit feedback-ul dure pentru alte spectacole. Ea a fost recunoscută ca o femeie de afaceri aclamat, implicarea sa în design vestimentar, scrie cărți pentru copii, și regie de film și producerea. În 1992, ea a fondat compania de divertisment Maverick ca un joint-venture cu Time Warner, care a inclus, de asemenea, Maverick Records etichetă. În 2007, ea a semnat un record de 120 milioane dolari SUA, turnee și merchandising afacere de 360 ​​° cu Live Nation, rezultând în lăsând-o Warner Bros, eticheta ei din anul 1982.

Madonna a vândut mai mult de 300 de milioane de albume in intreaga lume si este recunoscut ca fiind cel mai bine vandut artist de sex feminin din toate timpurile de către Guinness World Records. “Time” a considerat-o a fi una dintre cele “25 cele mai puternice femei ale secolului trecut”, pentru a fi o figură influentă în muzica contemporană. Madonna este cel mai bine vandut artist de rock feminin din secolul 20, iar al doilea cel mai bine vandut artist de sex feminin din Statele Unite, cu 64.5 milioane albume certificate. Considerat de Forbes și alte publicații ca un simbol cultural, ea este adesea menționată de către presa internațională ca “Regina muzicii pop”. În 2008, Billboard a clasat-o pe locul doi, în spatele numai The Beatles, pe Billboard Hot 100 All-Time Top Artisti, făcând-o artist solo cele mai de succes din istoria de diagramă. Ea a fost, de asemenea, introdus in Rock and Roll Hall of Fame în același an. În 2012, ea a fost încoronat “cel mai mare Femeia în muzică” de VH1. Începând cu 2013, unele surse raportează că valoarea netă a Madonnei a trecut peste un miliard de dolari.

 

Cele mai cunoscute piese ale cântăreței le puteți asculta în videoclipurile de mai jos:

 

  Like A Prayer

La Isla Bonita

Like A Virgin

Frozen

Vogue

Papa Don’t Preach

The Power Of Good-Bye

Rain

Bedtime Story

Holiday

Hung Up

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s