Mari hituri din muzica anilor `90 – Jason Donovan

Jason DonovanJason Sean Donovan este un actor și cântăreț australian. În Marea Britanie a avut vânzări de albume de peste 3 milioane de exemplare, albumul de debut Ten Good Reasons fiind cel mai bine vândut album în 1989, cu peste 1.5 milioane de discuri.

În timp ce el încă apărea în Neighbours, Donovan a urmat-o pe Kylie Minogue, în semnarea unui contract de inregistrare cu Mushroom Records din Australia, și cu PWL în Marea Britanie. Primul său single, “Nothing Can Divide Us”, a fost lansat in 1988. Ca material de Minogue, acesta a fost scris și produs de Mike Stock, Aitken Matt și Pete Waterman.Singurul număr a ajuns pe locul cinci în Marea Britanie, și in Top 40 din alte câteva țări.

În următorul single Donovan a fost un duet cu Minogue. “Especially for You” (Special pentru tine) care a fost lansat în decembrie 1988, și după ce a petrecut patru săptămâni la locul 2 în Marea Britanie, a lovit No. 1 în ianuarie 1989. Acesta a fost de vânzare patra cea mai mare unică în Marea Britanie în 1988, și 17 în Australia pentru 1989. Donovan si Minogue, de asemenea, datat pentru un timp, în această perioadă.
Următorul său single, “Too Many Broken Hearts” (Prea multe inimi rupte) a ajuns numărul unu în Marea Britanie în martie 1989. El a lansat albumul de debut, Ten Good Reasons, in mai 1989, care a ajuns, de asemenea, numărul unu (de trei săptămâni). Timp de două săptămâni, Donovan a avut loc numărul unu poziții în topurile și a Albums Chart simultan, atunci când următorul său single, un cover al lui Brian Hyland lui “Sealed with a kiss“, a intrat in topurile din Marea Britanie, la numărul unu.
În decembrie 1989, a luat parte la versiunea Band Aid al II-lea “Ei știu că e Crăciunul”, care a inclus-o, de asemenea si pe Minogue.

 

Cele mai apreciate și cunoscute melodii le puteți asculta în videoclipurile următoare:

 

Too many broken hearts

Sealed With A Kiss

Kylie Minogue & Jason Donovan – Especially For You

Any Dream Will Do

Nothing Can Divide Us

Rhythm Of The Rain

Every day

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s