Mari hituri din anii `80-`90 – Freddie Mercury

Freddie MercuryFreddie Mercury (născut Farrokh Bulsara) la 5 septembrie 1946; d. 24 noiembrie 1991) a fost un muzician, compozitor și textier britanic, cunoscut ca lider al formației britanice de muzică rock Queen. Freddie Mercury a fost recunoscut pentru calitățile vocale remarcabile de tenor și pentru prestațiile live. În calitate de compozitor, a compus multe hituri celebre internaționale, printre care Killer QueenBohemian RhapsodySomebody to LoveWe Are the Champions și Little Thing Called Love. Mercury a murit în urma unor complicații ale sistemului imunitar cauzate de infectarea cu virusul SIDA.

 

Deși formația Queen nu prea a fost apreciată de criticii de muzică rock, fiind nominalizată foarte târziu în Rock and Roll Hall of Fame (doar în anul 2001), aceasta a fost și continuă să fie extrem de iubită și apreciată în întreaga lume. Formatia Queen a reușit să vândă până în prezent aproape 500 de milioane de albume. Trupa a petrecut mai multe săptămâni în UK Album Chart decât oricine altcineva în istoria muzicii, mai mult decât chiar The Beatles. Două dintre cântecele lui Freddie — We Are the Champions și Bohemian Rhapsody — au fost recunoscute drept cele mai bune cântece din toate timpurile de asociații importante precum Sony Ericsson și Guinness World Records. În 2006, Time Asia l-a clasificat pe Mercury drept unul din cele mai importante personalități ale ultimilor 60 de ani. Pe de altă parte, Mercury a fost criticat că și-a ținut secretă originea, preferințele sexuale și îmbolnăvirea de SIDA.

Considerat ca fiind unul din cei mai buni căntăreți din toate timpurile, Freddie Mercury avea o voce deosebită și distinctivă. Deși vorbea pe tonalități de bariton, el cânta majoritatea melodiilor ca tenor.

În lista următoare puteți asculta cele mai cunoscute melodii ale sale

 

Living On My Own

I Want To Break Free

Radio Ga Ga

‘The Show Must Go On’

Barcelona

‘Bohemian Rhapsody’

” THE GREAT PRETENDER”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s