Mari hituri și cântăreții anilor `80-`90-`2000 – Michael Jackson

Michael JacksonMichael Jackson (nascut 29 august 1958 – d.25 iunie 2009) a fost un cântăreț american, compozitor, dansator, om de afaceri și filantrop. Adesea menționat ca “Regele muzicii pop“, sau prin inițialele lui MJ, Michael Jackson este recunoscut ca fiind cel mai de succes artist din toate timpurile de către Guinness World Records. Contribuția sa la muzica, dans, și de moda, împreună cu viața sa personală mediatizata, au facut din el o cifră globală în cultura populară de peste patru decenii.

 

Al optulea copil al familiei Jackson, a debutat pe scena muzicii profesioniste, împreună cu frații săi, ca un membru al Jackson 5 in 1964, si-a inceput cariera solo in 1971. La începutul anilor 1980, Jackson a devenit figura dominanta in muzica populara. De videoclipuri muzicale pentru piesele sale, inclusiv cele de “Beat It”, “Billie Jean” și “Thriller”, au fost creditate cu înlăturarea barierelor rasiale și transformarea mediului într-o formă de artă și un instrument de promovare. Popularitatea acestor filme au ajutat pentru a aduce apoi relativ nou canal de televiziune MTV pentru faima. Cu clipuri video, cum ar fi “Black or White” și “Scream,” el a continuat să inoveze mediu de-a lungul anilor 1990, precum și forjare o reputație ca un artist solo Touring. Prin etape și video performante, Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicate, cum ar fi robotul și moonwalk, la care el a dat numele. Sunetul său distinctiv și stil a influentat numeroase hip hop, post-disco, contemporan R & B, pop, și artiști rock.

Michael Jackson lansează în 1982 albumul Thriller care este cel mai bine vândut album din toate timpurile. Alte înregistrările sale, inclusiv Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991), și istorie (1995), de asemenea rang, printre din lume cel mai bine vandut. Jackson este unul dintre putinii artisti a fost inaugurat în Rock and Roll Hall of Fame de doua ori. El a fost, de asemenea, introdus în sala de dans of Fame ca primul si singurul dansator de pop și rock. Unele din alte realizări ale sale se numără mai multe Guinness World Records, 13 Premii Grammy, precum și Grammy Legend Award și premiul Grammy Lifetime Achievement Award; 26 American Music Awards, mai mult decât orice alt artist, inclusiv “artist al secolului” și “Artist din anii 1980 “, 13 single-uri din Statele Unite, în cariera sa solo, mai mult decat orice alt artist de sex masculin în Hot 100 epoca,. și vânzarea estimată de peste 400 de milioane de discuri în întreaga lume. Jackson a câștigat sute de premii, făcându-l pe artist de înregistrare cel mai acordat din istoria muzicii populare. În ceea ce-ar fi fost ziua de naștere a 52-Jackson în 29 august 2010, el a devenit artist mai descărcat din toate timpurile. Jackson constant călătorit în întreaga lume participarea la evenimente onorarea umanitarismului său și 2000 Cartea Recordurilor l-au recunoscut pentru sprijinirea 39 de caritate.

Aspecte din viața personală lui Jackson, inclusiv aspectul său în schimbare, relațiile personale, și de comportament, generat controverse. În mijlocul anilor 1990, el a fost acuzat de abuz sexual asupra copiilor, dar cazul a fost soluționat în afara instanței pentru aproximativ 25 de milioane de dolari și nici taxe oficiale au fost aduse [11] acuzațiile de abuz sexual. În 2005, el a fost judecat și achitat de copil mai și multe alte taxe, după juriul a constatat nu vinovat la toate capetele de acuzare.

În timp ce se pregătea pentru noua serie de concerte intitulat This Is It, Michael Jackson a murit de propofol acut și intoxicație benzodiazepine pe 25 iunie 2009, după ce a suferit un stop cardiac. Legistul din Los Angeles County a exclus moartea sa o omucidere, și medicul său personal a fost condamnat pentru omucidere involuntară. Moartea lui Michael Jackson a declanșat o revărsare global de durere și o emisiune în direct de serviciul memorial publice a fost vizualizat de intreaga lume. [12]

Personal am senzația ca nu pot scrie tot ce am simțit si aș fi vrut să mai scriu pentru muzica acestui cântăreț, dar promit să revin dacă va fi cazul. Eventuale sugestii nu ar strica…

 

Videoclipuri marca Michael Jackson

 

Billie Jean

Smooth Criminal

Thriller

The Way You Make Me Feel

Beat It

Man In The Mirror

Bad

Black Or White

Dirty Diana

Who is it

Leave Me Alone

Heal The World

Will You Be There

We are the World

Blood On The Dance Floor

They Don’t Care About Us

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s