Cum îți salvezi contul de Facebook

Cum salvezi contul de FacebookÎn primul rând te poți întreba de ce ai avea nevoie să îți salvezi contul de Facebook? Pentru că poți avea probleme din diverse cauze (virusare, blocaje, erori, spargerea parolei, etc). Însuși un prieten a avut contul de facebook închis tocmai din cauza unui virus, iar când încerca să intre îi apăreau mesajele de mai jos, după care nu mai putea face nimic. Mă virusasem și eu însumi, dar la el efectele au fost mai grave. Unei amice i-au dispărut mulți prieteni din listă și au fost blocați…inclusiv eu 😦

 

 

 

imagine virus facebook1

imagine virus facebook2

 

Pentru situațiile astea există o soluție la îndemână prin care îți poți salva conținutul de pe Facebook într-o arhivă care poate fi downloadată.

În funcție de vechimea profilului tău, cât de activ l-ai folosit și câte poze ai urcat pe Facebook, în versiunea downloadată vei vedea un fișier .zip de câțiva sau câteva zeci de MB (în funcție de numărul de postări etc), de când e creat contul și până la momentul în care faci backupul, în care găsești:

 – indexul – este wall-ul tău, unde poți să scrollezi până la categoria care te interesează și care vine odată cu like-urile, comentariile și numele prietenilor care ți-au scris. Dacă ai răbdare sa scrollezi suficient de mult ajungi la prima ta postare de pe Facebook.

 folderul de .html-uri, albumele tale cu tot cu comentariile aferente, toate mesajele private, notele, lista completă de prieteni de pe Facebook în ordine alfabetică, profilul (incluzând lista de like-uri, de pagini, aplicații și alte stuff-uri)

folderul cu poze – toate albumele de fotografii, cu toate pozele postate pe Facebook.

Deci, iată cum se salvează conținutul contului de Facebook, pas cu pas:
Mai întâi faci clic pe săgeata din colțul din dreapta al ferestrei. Din meniul care apare faci clic pe settings.
tutor fb1
Din fereastra următoare faci clic pe download a copy > start archive, introduci parola cu care te loghezi, din mesajul care apare faci clic pe start my archive și pe ok. Va trebui să aștepti puțin timp până va fi gata de downloadat arhiva, iar la final va apare ceva similar ca în imaginile de mai jos (urmărește prezentarea, sper să fie destul de explicită…). Dacă mai e ceva de adăugat am să revin. Recomand și schimbarea parolei.
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s