Razboiul stelelor – retrospectiva seriei in 6 minute

Razboiul stelelorRăzboiul Stelelor – retrospectiva celei mai celebre serii de filme SF din toate timpurile, povestită de C3PO și R2D2.

”Bună, eu sunt C3PO, relații om-robot și acesta este colegul meu – R2-D2.”
Asa isi incepe povestirea cineva care s-a gandit sa elaboreze o strategie in care a pus cap la cap, printr-un foarte reusit montaj de numai 6 minute, scenele principale din toate cele 6 parti care compun cunoscuta serie de filme SF ”Razboiul stelelor”

 

Povestea suna in felul urmator:

”Suntem aici la cererea stăpânului nostru, Luke Skywalker, pentru a fi martori la tot ce știm despre evenimentele spectaculoase care au dus la căderea Vechii Republici și la ascensiunea Imperiului Diabolic.

Totul a început cu Anakin Skywalker. Anakin a fost un bun pilot consacrat. Era doar un băiețel când l-am întâlnit prima dată. Anakin a demonstrat abilități deosebite de-a lungul anilor, ce explică faptul că putea construi multe lucruri pe care le făcea perfect. Nu a fost așa pentru mult timp.
Oricum…totul s-a schimbat când Jedi a venit pe Tatooine. Qui-Gon-Jin a recunoscut potențialul lui Anakin și l-a introdus viitorului maestru Jedi. A cunoscut și o fată, care i-a devenit iubita vieții sale: Padme Amidala. Stăpânul Anakin a crescut și a devenit un tip arătos…și un foarte puternic Jedi.
Dar apoi s-a îndrăgostit puternic de Padme…încălcând legile Jedi. Anakin a avut multe pericole de înfruntat în bătălia teribilă dintre Războiul Clonelor.

Dar în mod tragic…s-a întors spre partea întunecată…și a devenit Darth Vader,
cel mai mare ticălos din galaxie. Vader a vânat și ucis toți cavalerii Jedi, cu excepția lui Obi-Wan-Kenobi, care stătea ascuns în deșertul planetei Tatooine, unde locuia să îl vegheze pe fiul lui Anakin, Luke.

L-am întâlnit pe stăpânul Luke când R2D2 purta mesajul secret al prințesei Leia. Era sora lui Luke, dar nu știa în acel timp. Datorită lui Han Solo și Chewbacca, a reușit s-o salveze pe prințesă…dar Obi-Wan avea să-l înfrunte pe Vader pentru ultima dată…Stăpânul Luke s-a hotărât să se alăture rebeliunii împotriva Imperiului, și a devenit un erou când a distrus Steaua Morții, cu un mic ajutor de la Han Solo și R2-D2.

Bineînțeles că am încredere în tine! Ca atunci când l-ai ajutat pe stăpânul Luke să-l găsească pe Yoda și a putut fi antrenat ca Jedi. Din păcate au fost prinși într-o cursă întinsă de Darth Vader. Stăpânul Luke a dus o luptă teribilă cu Darth Vader…numai ca să afle teribilul adevar.
Lucrurile au devenit clare pentru stăpânul Luke, dar puterile sale Jedi s-au întețit. Obi-Wan l-a încurajat pe Luke să-l înfrunte pe Darth Vader. Dar Vader nu a putut suporta să-și vadă propriul fiu suferind. S-a ridicat…și l-a distrus pe Împărat. Și în sfârșit stăpânul Luke a putut privi în ochii tatălui său pentru prima și ultima dată…

Da…foarte trist, R2. Dar Anakin a readus cu adevărat echilibru în Forță și a făcut Universul un loc mai sigur chiar și pentru droizi ca noi.
Apoi noi ne-am simțit mai siguri ca niciodată.


 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s