Proiectul Venus – Criza

Jiddu Krishnamurti

”Criza, in special acum, este o criza a constiintei. O criza care nu mai poate accepta vechile norme.”

Jiddu Krishnamurti

  ”Am creeat…această societate. Nu fiecare dintre noi, dar generațiile trecute, cele care au creat această societate prezentă, imorală și distructivă. Și suntem atrași de această societate. Această societate este făcutaăde fiecare dintre noi. Deci, suntem responsabili pentru această societate.

Dacă este posibil, nu să se schimbe societatea, dar este posibil să se transforme radical conditiile, să înțeleagă profund conștiința noastră, care este ceea ce suntem. Este posibil sa avem capacitatea de a inventa de a transforma structura naturii conștiinței noastre. Asta e problema. Asta e criza. Nu e o criză politică, o criză economică, sau o criză de război, criza este în noi înșine.

Și aparent nu putem fata acestei crize. Și așa încercam să scăpăm de acest fapt, prin diverse forme de divertisment: religioase, politice, fotbal, și tot restul. De asemenea, conținutul conștiinței noastre conflictul dintre ceea ce gândești, ce simți, toate reacțiile…strigătul, disperarea, plăcerile, depresiile, regretele, tristețea, convingerile, singurătatea disperată…și frica de necunoscut, toate fac parte din conștiința ta. E ceea ce ești.
Și le împărtășim…împreună.”

Jiddu Krishnamurti

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s