Proiectul Venus – viziunea unui posibil viitor sustenabil

Proiectul Venus

”Omul de azi e un animal foarte stupid. Societatea voastră e primitivă. Cât timp avem război, cât timp avem nave și avioane de război,  cât timp instruim soldați care devin mașini de ucis…nu suntem civilizați. Cât timp aveți închisori, poliție, nu suntem civilizați.”

Jacque Fresco

Întrebarea este: în ce fel de lume alegem să trăim? Sunt oameni care acceptă lumea în care trăiesc; asta înseamnă că sunt victime ale culturii. Valorile lor au fost alterate pentru a se potrivii culturii. Proiectul Venus este un mod de gândire, un mod de a gestiona societatea, un mod de a gestiona resursele deci nu deviem, nu suntem mai puțin eficienți, nu ne ucidem unii pe alții ca să rezolvăm problemele.

Pentru asta pledează Proiectul Venus, este o mișcare care oferă un plan arhitectural în care oamenii, tehnologia și natura coexistă, creînd un viitor sustenabil.

O Economie Bazată pe Resurse

O economie bazată pe resurse depinde de resurse. Avem resurse? Și dacă nu avem, cum le facem disponibile? Asta avem de făcut. Depășirea deficiului, depășirea opiniilor oamenilor care se bazează pe propagandă.

Această serie de filme vă poate face să regândiți ceea ce este posibil în lumea noastră. Vă arată un posibil design social pentru o civilizație avansată și sustenabilă. În anii `70 Jacque Fresco a proiectat și reproiectat această viziune inovatoare de-a lungul întregii sale vieți. Ca futurist, designer industrial și multidisciplinar, Fresco demonstrează că problemele noastre sunt tehnice și rezolvabile, și de aceea avem nevoie să aplicăm cele mai bune metode ale științei și tehnologiei pentru a rezolva problemele din lumea noastră, în beneficiul tuturor oamenilor. Ar trebui să fim conștienți de mediul înconjurător pe care îl împărțim cu toții, împreună cu valorile care le generează poate fi cel mai mare obstacol.

Proiectul Venus oferă o cale de rezolvare în cel mai scurt timp posibil. Viitorul depinde de noi, nu este prea târziu pentru o perspectivă optimistă a unei posibilități fantastice care se dezvăluie în fața noastră.

Fresco pune o întrebare pentru noi: Umanitatea creează paradisul despre care știm că e posibil? sau ne îndreptăm spre uitare?

Alegerea e a noastră.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s