Proiectul Venus de Jacque Fresco – NOIR films

Proiectul Venus”Am fost ocupat toată viaţa mea să lucrez la soluţiile problemelor. Sunt inginer social şi încerc să îmbunătăţesc lumea în care trăiesc. Inginerul social este cel care se preocupă cu fenomenul social, ceea ce face oamenii așa cum sunt.
Toate condițiile responsabile pentru comportamentul uman. Și cum poate fi rearanjată societatea să funcționeze cu minim de durere și de război, sărăcie, foamete, șomaj. Cum eliminăm asta. Asta este ceea ce inginer social încearcă să minimizeze.”

Jacque Fresco

 

PROIECTUL VENUS

Am făcut o mulțime de lucrari pentru a încerca să aflu ce anume modelează comportamentul uman. Fac apel pentru a elimina condițiile care produc ucigașii în serie, gangsterii, hoții, criminalii, Am încercat să elimin condițiile responsabile pentru comportament aberant. Partenerul meu este Roxanne Meadows. Ea lucrează cu mine și acest lucru este tot ce am înființat pentru a construi un Centru de Cercetare aici pentru a încerca să ajungem la cele mai bune metode pentru schimbarea societății în cel mai scurt timp posibil.

Putem construi modele ale sistemului de orașe, încercam să modificam, sa-l aducem în jos și sa-l simplificam astfel încât să poată fi construit peste tot în lume. Și încercam să elaboram sisteme de comunicare pentru a schimba oamenii în cel mai scurt timp posibil. Schimband un reper în valorile lor.

Proiectul Venus este o metoda de atingerii a durabilității pentru toți oamenii, oferindu-le un punct cum ar fi: Trebuie să declaram Pământul ca patrimoniu comun al tuturor oamenilor lumii. Trebuie să eliminam toate granițele artificiale care separa oamenii. Trebuie să facem lucrurile oamenilor disponibile fără bani. Trebuie să eliminam elitismul social, tehnic sau de altă natură.
Așa că eu spun să avem grijă de toată lumea, inventatori, designeri, ingineri, și oamenii de ei înșiși. Sa facem lucrurile disponibile pentru ei, și asta le va schimba comportamentul. Mergem în direcția greșită și peste tot în lume societatea este in colaps, mergand spre faliment. În nici un caz lucrurile nu vor funcționa folosind metode politice. Care au fost bune in urma cu 100 de ani, dar astăzi nu mai funcționează. Asa ca acestea esueaza peste tot în lume. Oamenii trebuie să-și piardă casele, locurile lor de muncă. Si-au pierdut increderea in oamenii pe care i-au ales. Odată ce se întâmplă acestea, sunt deschisi la idei noi.

“Oh, n-o sa vezi asta nici intr-o mie de ani” Ești un visător, ești un utopic, un comunist dat naiba, sau esti acest lucru sau asta. Si toate lucrurile se schimba. O utopie este un concept imposibil, se presupune că trebuie să proiectezi un oraș care este bun pentru toate timpurile. Nu poti face asta, totul se schimba. Asta e singura constantă în natură, și asta e schimbarea. Nu cred că orașele viitorului vor fi fixe. Există schimbări radicale continuu. Nu cred în nici un fel de frontiere finale, Cred ca bărbații și femeile vor continua să inventeze sisteme mai noi și mai bune și nu există nici o limită a ceea ce oamenii pot face.

Durerea de a vedea calea spre care lumea se misca in direcția războaielor, și suferinței umane, și pierderilor de vieți, și distrugerea orașelor. Toate astea m-au motivat sa încerc să fac o treabă mai bună decât ceea ce politicienii încearcă sa realizeze fără cunoștințe. Dacă suficient de mulți oameni lucrează la ceea ce am vorbit, cred în schimbarea lumii.
Daca nu fac nimic, nimic nu se va intampla. Nu pot accepta o lume asa cum este astazi. Deci fac tot ceea ce pot pentru a construi o lume durabilă, pentru toți oamenii, nu o singură națiune. Nu sper să câștig ceva. Sper să fac tot ce pot și orice se întâmplă se schimba.

 

 

Alăturați-vă Mișcarii Proiectul Venus
http://www.thevenusproject.com
https://www.facebook.com/TheVenusProjectGlobal

Advertisements

2 thoughts on “Proiectul Venus de Jacque Fresco – NOIR films

 1. eu zic ca acest OM NU ESTE COMUNIST CI UN OM DE BUN SIMT SI DE BUNA INTENTIE… sint de acord 100% fara sa fiu comunista… dar o parte din filozofia comunista nu numai ca o accept, dar o si traiesc… decind ma stiu…
  cu 100 de ani in urma, politica nu era atit de corupta si nici economia… astazi chiar si valorile cele mai umane si simple, care fac parte din relationalul social, este viciat si corupt; oamenii ajunga – un pic tardiv este drept, dar asta numai din cauza lor, caci s au lasat prada iluziilor si au trecut cu vederea peste adevaratele valori – deci sa ajunga la a se departa toti de toti… caci isi dau seala ca relatiile sint bazate pe anumite consideratii ce nu au rost, caci nu sint nici sincere si nici adevarate…
  in toate studiile ce sint urmate in universitatile de inalta cultura din lume, sint predate metode de manipulare; secrete divulgate, cu care sa se poata specula individual, nu avansa impreuna toata societatea… nu tinem cont de umanitatea intreaga, in care sint toate virstele, de necesitatile tuturor… sintem intr un colaps, caci revenim brutal la o realitate brutala, care ni se parea naturala si fireasca… ori firescul este altceva… subtil dar DESCHIS LA ADEVAR…iar cu adevarul in intentie, gind, vorba si fapta, putini traiesc…
  sa auzim de bine…
  doar daca anumiti politicieni ce vad si traiesc si ei ca si popoarele, coruptia ca pe o racila ce trebuie eliminata ca o buruiana ce trebuie plivita, din gradina societatii… acestia trebuie sa riste adevarul ca actiune si discurs… si atunci popoarele vor vedea ca

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s