Jacque Fresco – Revoluția Tehnică

Jacque Fresco revolutia tehnica

Un fragment de interviu cu admirabilul Jacque Fresco

– Vorbiți despre revoluție.
– Nu.
– Revoluție tehnică…
– Dar când societatea se descompune atunci vor dori să găsească o nouă modalitate.
– Îmi pare rău, dar se pare că în anumite țări condițiile erau atât de abuzive, că au trecut la socialism, comunism, sau fascism; asta s-a potrivit cu condițiile în care oamenii au trăit. Nici una din ele nu a fost o soluție.

Toate guvernele, de-a lungul întregii istorii, au fost corupte.
– Probabil că știi deja că oamenii se uită la conceptele dvs.
– Da, am…
– …și cu tot respectul cuvenit Jacque, ei spun: “Ești un bătrân nebun.”
– Înțeleg asta. Nu e deloc neobișnuit. Fiecare schimbare, de la drepturile femeilor, la protecția copiilor, a fost o continuă luptă. Nici un sistem nou nu a venit cu ușurință. Omul este cel mai prost animal. Poluează oceanele, aerul, râurile, atmosfera, și oamenii. Omul se pune pe un piedestal și spune: “Sunt cea mai înaltă formă de viață”. Ăsta-i un truc egocentric. Nu suntem. Nu suntem încă civilizați. Atâta timp cât avem închisori, poliție, armate, nave de luptă, nu suntem civilizați. Până când lumea învață să trăiască împreună, constructiv, acela va fi începutul erei științifice. Încă nu suntem acolo.
– Uitați-vă la dvs, sunteți în turneu, vorbiți cu oamenii.
– Da.
– Și aveți 94 de ani.
– Da.
– Nu aveți altceva mai bun de făcut?
– Nu, nu acum. Mi-e teamă de direcția în care omul se îndreaptă. Avem acum bombe care sunt de mii de ori mai puternice decât cea aruncată la Hiroshima. Cât de prost poți să fii? Ce poți să realizezi cu asta? Statele Unite au 300 de submarine,
și potrivit cu Marina, fiecare din ele are mai multă forță distructivă decât toate războaiele din istorie! Ce vrei să realizezi cu asta? O planetă arsă și radioactivă? Ai câștigat războiul? Ce câștigi? E mult mai ușor să aduni împreună națiunile lumii, decît să-i omori pe cei care nu sunt de acord cu tine. Adună-i împreună…
Fac tot ce pot decât să mă tem de moarte. Nu mi-e frică de moarte. Mi-e teamă de direcția omenirii. Iadul pe care-l pot produce e de necrezut. Din cauza prostiei omenești, în școlile noastre nu sunt instruiți. Dacă aș lua fiecare soldat, l-aș educa să rezolve probleme, nu să fie mașină de ucis.

Vizitați siteul www.thevenusproject.com pentru mai multe informații

Inpirat de interviul din Noua Zeelanda
http://libercugetatorul.info/2013/09/25/jacque-fresco-cum-ne-putem-pregati-viitorul/

 

Advertisements

2 thoughts on “Jacque Fresco – Revoluția Tehnică

 1. eu iubesc TOT CE OMUL ACESTA SPUNE… DE CIND L AM AUZIT PRIMA DATA… dar cine este cu el? cine vrea ceea ce el vrea? de fapt este cel mai profund umanist om pe care l am auzit vorbind in utlimii 40 de ani…VREA PACE… ESTE ESENTIALUL OMULUI SI SINGURUL LIANT DE CIMENT UMAN CARE ACUM IN MOMENTUL ACESTA PE PLANETA SA DEA SI PLANETEI SI UMANITATII INTREGI PACE SI MERS INAINTE… degeaba vrea femeia sa fie GRAALUL PURTATOR DE ETERNITATE DACA BARBATUL VREA DISTRUGERE…

  toti cei ce au ”’dreptul degetului”’ la butonul distrugerii umanitatii sint barbati… ce poti gindi ? numai din asta si ce poti gindi? ce se poate intelege?

  DRAGII MEI BARBATII LUMII, EU STIU CA VA VOI REVOLTA… DAR CRED CA A VENIT VREMEA SA ELIMINATI ORICE DREPT AL ORICUI AR FI EL DACA DUCE LA DISTRUGEREA LUMII – si aici intra dreptul la comert mondial, dreptul la orice dominatie mondiala, dreptul la orice speculatie mondiala si toate drepturile ce abuzeaza de oamenii umanitatii… si mai ales eliminarea oricarei techonologii care sa aibe aceasta putere : de distrugere a lumii… descompusa piesa cu piesa si sa facem tocatoare de varza din ele… ca sa facem mincare pentru copii flaminzi ai lumii… este o gluma, o metafora dar la care este legat un adevar: FEMEIA NU AR PUTEA DISTRUGE PE CEI CE II TREC PRIN BURTA INAINTE DE A SOSI PE LUME… femeia are constiinta pacii mai profunda decit barbatul… LUMINA LUMINA LUMINA !

  Like

  • Nu te contrazic, are cam peste 50 milioane de sustinatori in toata lumea, insa lucrurile se misca foarte incet, fiindca majoritatea celorlalti oameni nu-l apreciaza, il considera doar un mos nebun si visator… pacat! Cineva a spus ca e un Da Vinci modern, eu il consider un titan al stiintei si gandirii moderne… si cred ca abia dupa moartea sa va fi luat in serios, pentru ca oamenii care il judeca nu l-au studiat, nu-i cunosc munca si nu stiu ce inseamna peste 60 de ani de dedicare si cercetare in slujba omenirii… si in momente ca astea chiar sunt profund dezamagit de multi oameni… acesta ofera toate ingredientele si solutiile sa avem un viitor prosper si apropiat de natura, iar multi care cauta profitul isi distrug semenii cu buna stiinta. Sper ca generatia urmatoare sa aiba maturitatea sa inteleaga ncesitatea implementarii ideilor acestui om in toata lumea – si nu doar ale lui, sunt si altii care il sustin – din pacate nu oameni cu bani. Inca e nevoie sa lasam multe prejudecati la o parte si sa fim deschisi la idei noi, care pot revolutiona lumea si construi un Paradis pe Pamant, dar e nevoie de efortul comun al tuturor oamenilor, unul singur nu poate oferi decat directia de urmat, noi si generatiile viitoare trebuie sa construim lumea noua – nu perfecta – dar prospera pentru toti si in orice caz cu mult mai evoluata decat in prezent.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s