Chemarea lui Cthulhu – cronica unui joc de aventură horror

CallofCthulhuDarkCornersoftheEarthCoverChemarea lui Cthulhu arata povestea unui detectiv particular, Jack Walters.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu povestirile autorului H.P. Lovecraft – scriitorul care a scris povestea in 1920, opera sa cuprinde o varietate de romane și nuvele care l-au facut popular printre autorii și fanii științei groază-fiction din acele vremuri.
Povestea din jocul nostru, realizat de studiourile Bethesda in 2006, este un joc horrot first-person, care permite un joc dinamic, cu un amestec unic de anchetă, puzzle-uri, explorare și combaterea ca jucătorii se confruntă cu sarcina aparent imposibila de a lupta cu rău întrupat. Povestea jocului incepe in anii 1920 si se bazează pe Cthulhu Mythos, inspirat de scrierile lui HP Lovecraft, scriitor american de povesti de groază si fantezie.

 

Scenariul jocului

Urmând secvența de introducere în spitalul de psihiatrie Arkham Asylum, jocul începe pe 6 septembrie 1915. In calitate de detectiv de poliție, Jack Walters (voce Milton Lawrence) este chemat la sediul unui conac în Boston, Massachusetts. Conacul este locuit de un cult bizar numit Frăția Yith, condus de Victor Holt, care l-a cerut în mod special pe Walters să vină și să vorbesca cu el. Dupa un schimb de focuri care a urmat, Walters se trezeste separat de poliție și prins în interiorul conacul, cu nici o opțiune, doar pentru a investiga. Cand restul de poliție în cele din urmă se rupe, ei găsesc cultiștii morti in urma unei sinucideri în masă și pe Walters aparent nebun. Il interneaza in samatoriul Arkham, unde rămâne timp de șase ani.

Walters este eliberat și devine detectiv particular. La 6 februarie 1922, el ia un caz o persoană lipsă din Innsmouth, un oraș de coastă xenofob, precum și dispariția lui Brian Burnham, un funcționar care a fost trimis acolo pentru a stabili un magazin local pentru lanțul alimentar First National. Ajungând în orașul izolat, care pare a fi depopulat și într-o stare de colaps, Jack cere fără succes informati despre Brian. Stă noaptea la un hotel, unde abia scapă unei tentative de asasinat și apoi fuge de urmărirea unei mulțimi înarmate. Din acel moment, Jack este forțat să se strecoare prin alei, clădiri și canale din Innsmouth, evitând patrule de poliție corupte si criminali din oraș și cultiști aflati în căutarea lui. Face rost de arme cu care să se apere și îndeplinește agent sub acoperire Lucas Mackey, care îi spune că orașul este sub anchetă federală. Jack il găsește în cele din urmă pe Burnham și prietena lui Ruth, dar mașina se blochează atunci când incearca sa scape de Innsmouth. Jack isi revine din incident și, în urma unei interogari brutale, este luat de către echipa condusă de FBI J. Edgar Hoover. La 8 februarie, Jack il ajută pe Hoover și raidul FBI Gold Rafinăria Marsh, unde este atacat de o creatură străveche cunoscuta ca un Shoggoth și descoperă un altar Cthulhu în fața clădirii.

In clipul urmator este prologul intregii povesti…

 

 

Playlistul intregii serii de episoade, tradus in romana

 

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Cthulhu:_Dark_Corners_of_the_Earth

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s