”Saw” – povestea uneia din cele mai celebre serii horror

Saw - puzzle mortal“Bună… vreau să jucăm un joc”

Aşa începe o scenă din sângerosul joc al filmului ”Saw”, o producţie de o cruzime şi un sadism rar întâlnite într-o serie horror. O serie de filme pline de capcane mortale, durere, suspans, tortură, faze horror şi drame în familie, cu un sfârşit aparte, la care chiar nu te  astepţi. Evident, filmul lasa un mister si transmite un mesaj, adica singura chestie care ne face sa ne uitam la continuari ,,Daca vrei sa stii ce se intampla in continuare, trecutul criminalului si de ce este asa de sadic, ce crime mai urmeaza, atunci urmareste partile urmatoare”…

”Saw” este o franciza de groază distribuita de Lionsgate si produsa de Twisted Pictures, care este formata din șapte filme de lung metraj. În 2003, regizorul australian James Wan și scenaristul Leigh Whannell a creat un film de scurt metraj pentru a ajuta la producerea unui film de potențial. Acest lucru a fost realizat cu succes în anul 2004 cu lansarea primului film la Festivalul de Film Sundance. A fost lansat in octombrie. Continuarile au fost regizate de Darren Lynn Bousman, David Hackl, și Kevin Greutert, și au fost scrise de Wan, Whannell, Bousman, Patrick Melton și Marcus Dunstan, și au fost lansate între 2004 și 2010 . Ambii creatori au rămas cu franciza ca producători executivi. La 22 iulie, 2010, producatorul Mark Burg a confirmat că al șaptea film, Saw 3D, este ultimul din serie. Creatorii seriei James Wan și Leigh Whannell sunt încă deschisi la continuarea seriei, cu toate acestea, în cazul în care ei pot face ceva “diferit” cu materialul. Filmele au cunoscut incasari de peste 873 milioane $ la box office la nivel mondial. Lionsgate și-a exprimat interesul de a continua franciza.  De altfel, seria a inspirat si un joc video

Franciza se învârte în jurul personajului fictiv John Kramer, numit, de asemenea, “Jigsaw Killer” (ucigasul cu fierastrau), sau pur și simplu “Jigsaw”. El a fost introdus în scurt timp văzut și dezvoltat mai în detaliu în Saw II. Mai degrabă decât uciderea victimelor sale pur și simplu, Jigsaw le face niste capcane si ii pune în situații care el numește “teste” sau “jocuri” pentru a testa voința de a trăi prin tortură fizică sau psihică. În ciuda faptului că John este ucis în Saw III, filmele continua să se concentreze pe influența postuma a lui Jigsaw Killer și ucenicii lui, prin explorarea caracterului său, prin intermediul flashback-urilor.

Seria de filme ca un întreg a primit cea mai mare parte mixte la comentarii negative de critici, dar a fost un succes financiar la box office. În timp ce filmele sunt de multe ori în comparație cu Hostel și clasificate ca tortura de critici, creatorii ”Saw” nu sunt de acord cu termenul de “tortura”. Scriitorul Luke Y. Thompson a susținut că, spre deosebire de Hostel, filmele Saw au de fapt mai putina tortură decât majoritatea, în sensul de sadism sau masochism, ca Jigsaw consideră că cei care supravietuiesc metodelor sale vor fi oameni mai puternici.

 

”Saw” a avut de asemenea si o coloana sonora realizata in 2004 de Koch Records.

”Felicitări. Ești încă în viață. Cei mai mulți oameni sunt atât de nerecunoscători să fie în viață. Dar nu tu. În nici un caz.”

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Saw_%28franchise%29

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s