Primii 62 super-bogaţi ai planetei deţin mai mult de jumătate din toată averea lumii

62 cei mai bogati oameni
Abby Martin este o jurnalistă cunoscută internațional, care a găzduit “Breaking the Set” la Russia Today. În prezent, scrie și direcționează o serie documentară săptămânală, numită The Empire Files, Și-a înființat propria organizație media, Media Roots, și se află pe bordul proiectului Censored, unul dintre cele mai mari grupuri de cercetare din țară.
Empatia, pasiunea și independența editorială a lui Abby o fac o voce unică și relatabilă celor care caută media onestă independentă.
Abby Martin oferă o prelegere inspiratională și informativă despre sistemul în care trăim. Ea oferă o privire în subiectele adesea raportate sau chiar ignorate și tabu, pe care toți ar trebui să le cunoască.
Redau o parte din discursul tinerei jurnaliste, din 2016.
”Majoritatea oamenilor sunt aici… pentru că sunt foarte conștienți deja de criza civilizației cu care ne confruntăm. Dar vreau să citesc o statistică uluitoare care cred cu adevărat că exemplifică ORICE este în neregulă cu lumea în care trăim astăzi.
Conform ultimului studiu Oxfam, 62 de persoane dețin acum mai multă avere decât jumătate din toată lumea care locuiește pe această planetă. Gândiţi-vă la acea statistică pentru o secundă. 62 de persoane, doar 62 de persoane, dețin mai mult de jumătate din populația lumii! Diferența dintre cei bogați și cei săraci se lărgește la o rată alarmantă. Bogăția celei mai sărace jumătăți, 3,6 miliarde de persoane, a scăzut cu 1 trilion de dolari din 2010. În același timp, bogăția celor mai bogați 62 de nenorociţi norocoși a crescut cu mai mult de o jumătate de trilion de dolari! Această traiectorie OBSCENĂ demonstrează că atunci când oamenii fac mai mulți bani, aceasta nu se scurge! În schimb, trilioane neimpozitate stau ascunse offshore. În SUA, pentru prima dată în peste 50 de ani, peste jumătate din elevii din școala publică trăiesc în sărăcie sau sunt nesiguri în ce privește produsele alimentare. Gândiţi-vă și la asta.
Vreau să spun, cum ar trebui cadrele didactice să îndeplinească cerințele standardizate de testare atunci când sunt ocupați cu îngrijorarea dacă studenții lor mănâncă alimente sau poartă pantofi.
În loc să se organizeze pentru a ajuta pe cei mai nevoiași, nemilosul nostru sistem criminalizează sărăcia și lipsa de adăpost, consecințele extreme ale cărora se desfășoară în jurul nostru, ducând pe cei disperați la violență, criminalitate și terorism. Această disfuncție în creștere este integrată într-o structură economică care instituționalizează barbarismul și inegalitatea. Dar nu este doar un sistem în abstract. Acest comandament global instalează conducători puternici. Am văzut cum funcționează prima oară pe tot parcursul carierei mele.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.