Proiectul Venus – o abordare ştiinţifică a interesului social

ProiectulVenus
”Proiectul Venus este un design pentru cultură în care legăm diferențele între toate națiunile. Cum se face asta? Prin limbajul universal, planul detaliat.
Dacă deschizi un plan în Japonia, ei știu despre ce vorbești. Dacă scrii o rețetă pentru Anglia, Japonia, Franța, farmacistul înțelege acest lucru.
Nu există discrepanțe. Nu există ambivalență “Mă întreb ce a vrut să spună prin asta.” E clar. Nu credem că cineva ar trebui să ia decizii.
Credem că oamenii ar trebui să ajungă la decizii. Iată ce înseamnă:
Mergeți prin țară și ridicați mostre de sol din toată națiunea. Le aduceți în agricultura centrală, analizați solul și apoi vă întoarceți la departamentul de sănătate și întrebați ce au nevoie oamenii: indiferent de ce au nevoie.
Pentru ce este bun solul? Ce ar trebui să creștem? Roșii – și apoi rotiți cultura, vă deplasați la altceva; asta e ceea ce vreau să spun prin studiul condițiilor. Nu “ce părere aveți?” ”care e opinia dvs?” Democrația e un sistem brutal și vulgar și ar fi trebuit să fie eliminată în urmă cu secole.
Cât de mult credeți că oamenii vor fi în poziții în industrie și guvern luând propriile decizii? L ucrul jenant despre secolul nostru este că nu a fost decât un singur Luis Pasteur, un singur Nikola Tesla, o singură Madame Curie. Ar fi trebuit să avem mii de oameni ca ei, și vom avea, de îndată ce vom scăpa de limitele artificiale care separă oamenii; odată ce scăpăm de naționalism, patriotism…
Nu vreau să ofensez pe nimeni. Tot ce vă cer să faceți este să vă gândiţi
la acest lucru, să-l întoarceţi. Totul vă pare solid, totul arată solid și stabil și viitorul arată promițător, dar aici e adevărul.
Emoțiile umane pe care le învățați sunt cele mai semnificative, diferențele cele mai importante dintre oameni și mașini. Emoțiile umane sunt un subiect foarte sensibil. E ca și cum ai alerga motorul la o lumină de oprire. Ştii… nu te duce nicăieri. Nu serveşte nici un scop.
Dacă ai un nod în gât atunci când vezi oameni înfometaţi, asta e emoțional, dar atunci când crești randamentul agricol pe acru, e grijă.
E dragoste.
Dragostea transformă toate proclamațiile verbale și scrise într-un mod de viață. Limbajul căldurii și iubirii sunt scuze verbale și descoperiri verbale pentru unii oameni pentru evitarea responsabilității lor de a face lumea un loc mai bun pentru oricine.
Dacă pui unități de proximitate pe automobile și un copil se strecoară în spatele tău, se oprește, indiferent cât de mult accelerezi. Nu vreau nici un semn “Alunecos când e umed”. Vreau ca un abraziv să fie pus pe autostradă și dat jos semnul, astfel încât nu e alunecos când e umed.
Nu vreau să le spun copiilor “Staţi departe de droguri.” Vreau să fac viața atât de interesantă pentru oameni încât nu vor droguri. Ei nu vor să-și smulgă simțurile. Vor să devină pasionați și pe deplin conștienți de împrejurimile lor. E dureros să-ți amorţeşti conștiința când viața e frumoasă. Când ceea ce faci merge la oameni și le face viața mai bună.
Cu cât copiii voştrii sunt mai inteligenți, cu atât viața mea e mai bogată. Prin urmare, e eficient și interesat d.p.d.v. funcțional de a construi o lume mai bună pentru toată lumea. Asta e ceea ce susține
Proiectul Venus.”
Jacque Fresco R.I.P.

Advertisements

2 thoughts on “Proiectul Venus – o abordare ştiinţifică a interesului social

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.