Adevarul brutal despre fericire in societatea moderna spus in mai putin de 5 minute

Goana dupa fericire
Ce înseamnă fericirea pentru tine? Tindem să o căutăm în lucruri materiale, substanțe și realizări de carieră, dar de multe ori pierdem din vedere ceea ce contează cu adevărat pentru noi în acest proces. Artistul și animatorul de la Londra, Steve Cutts, se străduiește din greu să studieze această “cursă de șobolani” la care ne-am găsit legați și analizează sursele noastre moderne de bucurie într-un nou scurtmetraj satiric, care ne descrie drept “șobolani ” ce am devenit în ochii sistemului. Se numește după acel inalt misterios pe care îl urmărim întotdeauna; “Fericire.”
Presiunea pentru fericire sau pentru a fi “fericit” poate fi copleșitoare în societatea socială condusă de astăzi. Cu toate acestea, căutarea noastră de a experimenta această emoție în fiecare moment are o consecință neintenționată, făcându-ne să ne simțim mai rău decât mai bine. Ca ființe umane, am fost înzestrați cu o gamă largă de emoții, toate servind în moduri diferite și lucrăm ca ghiduri fantastice în care zonele vieții noastre au nevoie de cea mai mare atenție. S-ar putea să nu cunoaștem pe deplin adevăratul nostru scop de a fi aici pe această planetă, dar probabil că sufletul nostru a intrat în Pământ în speranța de a învăța mai multe despre noi înșine și de a ne îmbunătăți conexiunile cu alți oameni. Experiența umană este perfectă pentru acest lucru și, deși pare uneori greu, suntem înzestrați zilnic cu multe ocazii pentru a ne dezvolta creșterea.
Fericire

 

În cadrul experienței umane, noi suntem testați, mai ales în această eră de înșelăciune, unde imaginile sunt împinse în chipurile noastre de emoții pe care dorim să le simțim; iubire, pasiune, acceptare și fericire, pentru a numi câteva. În centrul existenței noastre se află o expresie simplă a cine suntem, care este Iubirea, iar mulți cred că acest lucru se traduce în fericirea și fericirea care nu se termină niciodată. Corporațiile recunosc această dorință și o folosesc pentru avantajul lor de marketing. Dacă ni se spune că ne putem simți bine, cel puțin pentru o zi, este foarte probabil să cumpărăm în acel vis pentru că am uitat că emoțiile noastre zilnice, atât bune cât și rele, sunt necesare pentru creșterea noastră personală.

Probabil sunteți familiarizați cu lucrările lui Steve Cutts, un ilustrator din Londra, care descrie cu desăvârșire nemulțumirile noastre zilnice și multe adevăruri șocante ale societății pe care le acceptăm absurd ca fiind normale. În cea mai recentă animație, intitulată “Fericirea”, Steve folosește șobolani pentru a simboliza cursa de șobolani cu care suntem atât de familiarizați.

 

Luați 4 minute din ziua voastră aglomerată și urmăriți clipul de mai jos.
Povestea unei căutări neîncetate pentru fericire și împlinire.

One thought on “Adevarul brutal despre fericire in societatea moderna spus in mai putin de 5 minute

 1. SI INCA NU A SPUS TOT… subiectul este atit de larg ca nu mi ar ajunge mie personal care nu sunt CUTTS … UN AN SI TOT NU AS TERMINA…
  cit priveste faptul ca soriceii si sobolanii sunt animale sacrificate, fiiind corpurile cu viata folosite in laboratoarele universitatilor in care se face cercetarea, este extrem de suggestiv….
  TEODOR KACHINSKI cel care a fost condamnat in AMERICA pentru bombele puse in aceste laboratoare prin anii 2000, si care a criticat noile tehnologii, despre care a scris BILL JOY IN ARTICOLUL SAU RENUMIT CE A CIRCULAT ANI DE ZILE dar despre care se sopteste, NU SE DISCUTA… articol numit”” DECE VIITORUL NU MAI ARE NEVOIED E NOI”” foarte suggestiv de asemeni…
  suntem prinsi in capcana numita ””OMUL CONTRA OMULUI””…. OMUL CARE STIE CONTRA OMULUI CARE NU STIE… omul ce cunoaste contra celui ce nu cunoaste… FRATERNITATE.??? la dv la GINDUL LIBER al creatiei… cum este??? stati bine la acest capitol??? caci in lumea larga, oamenii nu stiu decit ca CA SA AIBE O PENSIE TREBUIE SA ISI URASCA MAMICA TATICUL FRATII SI SURORILE… vecinii si prietenii care se imputineaza dinc e in ce mai mult pina ramin ca MULTIMEA NULA… dar suntem capabili sa vorbim de FERICIRE… cea din mall uri???? pai aia este lupta vietii… MARKETINGUL A AJUNS PLACA DE BETON A SPIRITULUI OMENESC… ai si consumi? esti fericit… dar oare chiar esti fericit????
  din firea mea adinca si strict personala nu iubesc mall urile decit practic caci imi fac toate cumparaturile in acelasi moment si apoi scap de problema….
  si ele mai au si un avantaj asupra oamenilor… ii putem reduce in masa la taceri totale… deci marketingul ESTE LA INALTIME SI ADUCE NUMAI FERICIRE… dar CUI?????

  ca sa descoperi adevarul despre o infractiune CRIMINALA comisa de un TRIMIS TREBUIE SA TE SACRIFICI IN CELE MAI ABISALE PARTI ALE FIINTEI CE ESTI SI IN CELE MAI CURATE NECURATENII(cum ar fi spus CARAGIALE) …. sau NECURATE CURATENII CUM VREM SA O LUAM… avem de ales… avem de ales CE SUNTEM UNDE SUNTEM CU CINE SUNTEM SI INCOTRO VREM SA MERGEM… si de asta depinde fericirea noastra… si in functie de asta putem fi PERSECUTATI SAU CHIAR SA DISPAREM CA SA FIE LABA PUSA PE PUTINUL CE AVEM… ESTE ORIBILA VIATA PRINTRE UMANI… chiar si ATUNCI CIND VIATA NU ESTE DECIT LUMINA… SI FERICIRE PURA !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.