Cele mai intelepte vorbe din lume

Totul este disponibil pentru toata lumea

Extras din discursul unuia din cei mai inteligenti oameni din epoca moderna, vizionarul Jacque Fresco (R.I.P.):

Ce propune Proiectul Venus este să aducem toate naţiunile împreună şi să avem grijă de tot ce e pe Pământ. Ne angajăm să fim loiali față de mediul înconjurător și de toți oamenii din lume. Sfârşitul naţiunilor separate. Sfârșitul limitelor artificiale care separă oamenii și împărțirea tuturor resurselor din lume de toți oamenii din lume.
Dacă câteva națiuni controlează majoritatea resurselor Pământului vei avea dispute teritoriale. Vei avea război. Vei avea toate problemele pe care le-ai avut mereu. De aceea majoritatea oamenilor cred că este natura umană. Ei cred că omul este în principiu lacom și că acesta este motivul pentru care aveți probleme. Nu este adevărat. Trebuie să proiectați pentru confortul omului și trebuie să proiectați orașe cu centre de artă, centre muzicale, centre culturale.
Pot să vorbesc puțin despre America, pentru că de aici sunt. Nu-mi place țara noastră, este complet coruptă. Și asta e pentru majoritatea civilizațiilor de azi. Toate sunt corupte. Îmi pare rău că spun asta. Nu-mi place ce spun. Aș fi vrut altfel.

Suntem crescuți într-un sistem numit “stabilit”. Stabilit înseamnă că servește interesele unui grup de conducere: grupul de control. Ceea ce avem cu adevărat nevoie este o societate emergentă. Nu sunt bărbaţi grozavi, nici femei grozave. Toți oamenii sunt creativi, dar nu sunt crescuţi să știe ce înseamnă asta. Deci, când ei vă spun că guvernul vostru vă place, că ei lucrează pentru voi: toată asta e vrăjeală. Când eu spun că oamenii nu știu despre ce vorbesc este pentru că nu sunt crescuți pentru a fi sănătoși. Sunt crescuți pentru a se potrivi cu stabilimentul. Loialitatea națională este de fapt o formă de stupiditate. Toţi oamenii au nevoie de: aer curat, apă curată, teren arabil şi o educaţie relevantă. Asta înseamnă fără oameni de afaceri, fără  publicitate, fără investiții bancare. Școlile nu te învață prea mult. Sunt mai mult interesate de propagandă. Cele mai multe școli nu te învață să trăiești, să găsești înțeles în propria viață cum să nu fii de acord fără să te superi. Ce este cu adevărat necesar este managementul inteligent al resurselor Pământului, în beneficiul tuturor. Singura modalitate prin care se poate face asta este prin tehnologie. Tot ce aveţi: luminile, aerul condiționat, automobilele, avioanele: totul este tehnologie. Politicienii nu vă pot da asta. Politicienii nu știu ce să facă.
Ei fac legi. ”Spune NU drogurilor.” Asta nu va opri o persoană să vândă droguri atâta timp cât există bani. Dar poţi să renunți la sistemul bancar și să construieşti centre de acces unde oricine poate avea acces la necesitățile vieții fără a completa un milion de formulare sau să te rogi de Fresco. Totul este disponibil pentru toată lumea.
Mergeți la marile magazine sau magazinele de alimente. Veți vedea multe lucruri. Acum suntem capabili să producem abundență.

Cum te poţi ruga la Dumnezeu? Cum poți vorbi cu Dumnezeu? Ei cred prin problemele ego-ului, că sunt “special selectaţi”. Evreii sunt “poporul ales al lui Dumnezeu”. ”Germanii sunt rasa supremă.” Toți acești oameni egocentrici cred că sunt puşi aici pentru a conduce lumea într-o direcție mai bună. Galileo a găsit scoici pe vârful muntelui. Le-a luat de la biserica catolică și a spus: “Poate că muntele era sub apă și a fost împins în sus”. Biserica a spus: “Nu, diavolul a pus acele lucruri acolo ca să te deruteze.” Deci lumea în care trăiți este la fel de colorată ca un curcan de Crăciun.
Și nu poţi vorbi cu oamenii și să îi convingi. Trebuie să demonstrezi. Deci nu spun că știința e perfectă dar e mai aproape de problemele noastre decât orice alt sistem.
Oamenii chiar nu știu ce să facă, așa că pun un semn: “Nu trebuie să furi”. ”Nu fura.” ”Nu fi necinstit.” Asta nu schimbă oamenii. Toate sistemele monetare, pe măsură ce încep să se prăbușească și se schimbă, se îndreaptă spre fascism. Face parte din istoria civilizației să se miște în această direcție. Oamenii bogați încearcă să protejeze ceea ce au.

Nu sunt dușmanul vostru. Nu încerc să vă rănesc. Încerc să vă spun că dacă folosim știința și tehnologia toată lumea va primi cea mai bună oportunitate astfel încât să putem aduce ce e mai bun în fiecare ființă umană.

 

Sursa: Fresco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.