Futuristul Jacque Fresco – viziunea lui despre viitor a inspirat creatorii Star Trek

Future by design

Când ne gândim la un viitor Star Trek, vedem un Pământ pașnic, unificat, în care banii nu mai sunt folosiți în ceea ce va deveni o Economie Bazată pe Resurse. Cu toate astea, ajungerea de aici până în secolul al 23-lea va fi o plimbare urâtă și dureroasă, așa cum decurge povestea. Aceasta provine dintr-o viziune fictivă a viitorului concepută de mințile creative la Hollywood, care au inspirat generații de tineri ganditori pentru a-și desfășura cariera în știință. Inspirați de acest mesaj plin de speranță pentru viitor, ei au inventat și continuă să inventeze minunile tehnologice pe care le luăm acum de la sine.

Deci, cine i-a inspirat pe cei ca animatorul Doug Drexler, în productiile Star Trek și Battlestar Galactica care au inspirat mințile sclipitoare ale tinerilor noștrii? O astfel de sursă de inspirație este futuristul Jacque Fresco.

Cu zeci de ani înainte de lansarea episodului pilot al serialului Star Trek, el a început să lucreze pentru a planta semințele intelectuale ale unei economii bazate pe resurse pentru a pune capăt tuturor războaielor și suferințelor generațiilor viitoare. Acest lucru va fi foarte familiar celor inspirati de posibilitatea unui viitor Star Trek, dar cu o diferență notabilă. Viziunea lui Jacque merge pana acolo unde nici o poveste Star Trek nu ar putea merge vreodată. Se intinde spre o foaie de parcurs a tehnicii umane necesare pentru a face acest lucru. Cel mai recent film al său, “Viitorul prin Proiectare”, al regizorului premiat William Gazecki, este o astfel de hartă.

Dupa cum se scrie in acest articol, undeva în anii 1940 sau 1950, Gene Roddenberry – creatorul seriei Star Trek și mulți alții au participat la sesiunile găzduite de Fresco când locuiau în Los Feliz, Hollywood și în alte părți ale Los Angeles. Fresco a oferit, de asemenea, prezentări multor organizații. Forrest Ackerman a fost un mare admirator al lui Fresco și, prin Ackerman, mulți oameni l-au cunoscut pe Jacque Fresco.

Videoclipul următor explică cum s-a ajuns de la ideea futuristului la serialul Star Trek

 

Sursa articolului: http://yowusa.com/radio/cttc/2007/cttc

One thought on “Futuristul Jacque Fresco – viziunea lui despre viitor a inspirat creatorii Star Trek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.