Regizorul Ridley Scott lucreaza la un alt film Alien

Alien 40 ani de la premiera

Ridley Scott pe drumul dur spre “Alien”

Pe măsură ce clasicul SF a împlinit 40 de ani de la premiera, regizorul reamintește dublarea bugetului său într-o singură întâlnire cu Fox. Warren Beatty o recomanda pe Sigourney Weaver ca Ripley și modul în care scena chestburster a fost aproape complet greșita (?).

Dacă Ridley Scott nu ar fi văzut Star Wars în ziua deschiderii din 1977, nu am fi avut niciodată Alien. Când regizorul britanic născut în Los Angeles lucra la filmul sau de debut ”Dueliștii”, producătorul său David Putnam, i-a dat o intalnire la ora 2 dimineața. Sa ii prezente noul film SF din secolul al XX-lea, la Teatrul Chinezesc al lui Grauman. Scott a auzit un pic despre asta când a filmat la Londra și s-a gândit: “Ei bine, ar fi mai bine să merg și să văd”. Cu Star Wars în esență un fenomen și un succes în box office, directorii de la 20th Century Fox au fost determinați să lumineze o altă aventură spațială … și rapidă.

Sci-fi-ul s-a infierbantat dintr-o dată și s-a îndreptat către producătorii Walter Hill, David Giler și Gordon Carroll, care dezvoltau o poveste “Jaws in Space” de Dan O’Bannon și Ron Shusett, inițial numit ”Beast Star”. Povestea a urmat un mic echipaj de gulere albastre care transporta minereu prin spațiu, care răspunde unui semnal misterios la pericolul lor.

Scott a simțit că Alien ar trebui să fie “antiteza lui Star Wars și să fie un fel de nave spațiale murdare în spațiu, dar m-am simțit, așa cum am ajuns să le numim, “navete în spațiu” .Am vrut să merg în această direcție. Deci, într-un mod amuzant, cred că deja reacționez mai mult subliminal decît înțelept împotriva felului în care a fost făcut Star Wars.

Oricine a văzut Alien – sau tocmai tocmai a auzit despre Alien – știe că scena iconicului chestburster este spectacolul filmului (videoclipul de mai jos). Scott detaliază modul în care evenimentul aproape a deraiat odată ce camerele s-au rostogolit și aproape au ruinat surpriza orchestrată pentru reacțiile organice ale castului.

Scott admiră tenacitatea unei alte francize sci-fi durabile, Star Trek, în comparație.

Inexorabil legat de franciza Alien timp de 40 de ani, Scott insistă asupra faptului că doreste o abordare noua care poate fi cheia pentru un nou proiect în viitor.
“Continuați, lăsați-i în urmă și vedeți unde poate evolua”, a declarat regizorul. “Deci, căutăm directii noi de evolutie.”

De altfel, la aniversarea a 40 de ani de la premiera filmului original din 1979, 20th Century Fox au lansat o serie de filmulete cu povestiri extraordinare, exponate exclusive și alte experiențe unice pentru fani. Unul din ele il puteti vedea mai jos.

 

Surse: Hollywoodreporter.com/heat-vision/alien-ridley-scott

Celebrate the 40th Anniversary with all-new short films

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.