Michio Kaku: Nemurirea genetica si digitala devin posibile

Pot oamenii sa devina nemuritori

Dr. Michio Kaku este cofondatorul teoriei câmpurilor corzilor și unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lumea de astăzi. El a scris 4 Best Sellers din New York Times, este corespondentul științific pentru CBS This Morning și a găzduit numeroase științe speciale pentru BBC-TV, Discovery / Science Channel. Emisiunea sa radio este difuzată în fiecare săptămână la 100 de posturi de radio. Dr. Kaku deține Henry Semat Chair și este profesor în fizica teoretică la Colegiul City din New York (CUNY), unde preda de peste 25 de ani. De asemenea, a fost profesor la Institutul pentru Studii Avansate de la Princeton, precum și la Universitatea New York (NYU). Cea mai recentă carte este “Viitorul umanității: Terraformarea planetei Marte, călătoria interstelară, nemurirea și destinul nostru dincolo de Pământ”

Rata la care învățăm despre longevitate oferă o pauză.
Vă face să vă dați seama că, probabil, nemurirea digitală și genetică sunt la îndemână. Deja, în Silicon Valley, există companii care, la un preț, vor digitaliza tot ceea ce știți despre voi: tranzacțiile cu cărți de credit, e-mailuri, Instagram. Tot ceea ce știți despre voi poate fi digitalizat. Și avem ceva numit Proiectul Connectome, care va cartografia toate căile întregului creier uman: amintirile noastre, toate ciudateniile tale, personalitati, totul digitalizat. Și le vom pune pe un disc. Și, în cea mai mare parte, le vom pune într-o bibliotecă. Astăzi, te duci la bibliotecă și iei o carte despre Winston Churchill. În viitor, vei merge la bibliotecă și vei vorbi cu Winston Churchill, pentru că toate discursurile, manierele, amintirile lui, scrisorile lui, au fost digitalizate.

Nemurirea
Mi-ar plăcea să vorbesc cu Einstein. Mi-ar plăcea să vorbesc cu el, chiar dacă este vorba despre un program de calculator care a digitalizat tot ce se cunoștea despre munca lui, despre scrierile lui, discursurile lui – totul. Și o imagine holografică, astfel încât să pot vorbi cu el. Și într-o zi am putea fi noi digitalizati, de asemenea. Vom putea vorbi cu stra-stra-stra-stra-stranepoții noștri și ei vor putea vorbi cu stra-stra-stra-stra-strămoșii lor.
Pentru că devenim nemuritori. Nu numai asta, dar acum începem să izolăm genele care controlează procesul de îmbătrânire.
Mai întâi de toate, să luăm o mașină. Unde se produce îmbătrânirea într-o mașină?
Îmbătrânirea are loc în motor. De ce? Acolo aveți componente în mișcare și ardere. Ei bine, unde, în celulă, avem casa electrică a unei celule? Mitocondrii. Bingo! Știm acum unde se formează majoritatea erorilor într-o celulă. Și cu tehnologia CRISPR, este posibil să putem edita erorile care generează și extind durata vieții umane.
De exemplu, un șoarece poate trăi aproximativ doi ani și apoi moare de bătrânețe. Dar rechinul Groenlandei poate trăi peste 400 de ani.  Și asta nu din auzite. Privind la globul ocular al rechinului Groenlandei, acesta adaugă straturi cu o rată foarte precisă în ochi.
Prin analizarea și numărarea straturilor, vedem că rechinul Groenlandei poate trăi aproape 500 de ani. Deci, cu alte cuvinte, din punct de vedere genetic, ar putea fi posibilă extinderea duratei vieții umane. Și deci, nemurirea genetică și biologică sunt cu siguranță în cărți.
Dr. Michio Kaku (preluare din videoclipul pe care il puteti viziona mai jos)

Sursa: Michio Kaku: Genetic and digital immortality are within reach

Alte surse: Ce este tehnologia CRISPR

3 thoughts on “Michio Kaku: Nemurirea genetica si digitala devin posibile

 1. îmi vine sa rîd, caci imi pun intrebarea: CE CALITATE ARE NEMURIREA NOASTRA????
  DUPA UMILA MEA PARERE: SINTEM O CIVILIZATIE PERVERTITA SI VICIOASA…
  CE ANUME sa lasam posteritatii???? PROSTIA IN PROGRESIE GEOMETRICA SI RAUTATEA VETOR SPRE INFINIT???? RAZBOAIE URA SARLATANIE MINCIUNA SI EXCROCHERIE…????
  EXPERTIZA EXCROCHERIEI SI IGNORANTA JUSTITIEI????
  LIPSA DREPTATII SI A DEMNITATII UMANE SI A FRATERNITATII INTRE ANIMALELE CE ISI SPUN OAMENI SI CA AU INTELIGENTA…????
  DACA VOR ESANTIOANE DE ACESTE****SUPREME CALITATI UMANE**** CEI DIN VIITOR… ATUNCI DA! le putem lasa nemurirea noastra… o civilizatie de idioti perversi si fara Dumnezeu ! poate ca ne trebuie mai multa modestie, umilitate, intelepciune si poate sa impingem si limita cunoasterii si cunoasterii naturii acestui animal social si ***civilizat*** ce-si spune OM DAR CARE NU ESTE UNUL !!!!!
  PARDON! PROFUND PARDON dar eu asa simt !

  Like

  • Asa este, aveti dreptate. Eu am prezentat doar o posibilitate tehnica. Intr-un final nu suntem chiar toti la fel; problema ramane ca cei din varf care controleaza umanitatea se identifica cu acuzatiile dvs. In tot decursul istoriei puterea au avut-o cei fara scrupule. Imi doresc ca tot raul sa se termine candva, pana nu ajungem la autodistrugere…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.