Guvernul computerizat – cum ar trebui sa functioneze societatea

Guvernul computerizat

”Când computerizăm totul, și începem să producem lucruri și să le facem disponibile gratis, va fi prea ieftin pentru a monitoriza. Cu computerele cele mai capabile, putem ajunge la decizii mai adecvate la scară globală.
Nu am nicio îndoială că mașinilor le vor fi alocate tot mai mult luarea deciziilor. De exemplu, cu ani în urmă, un pilot se uita dintr-un avion și spunea „Cred că sunt la o milă de mare.“ Dar astăzi ei au radarul Doppler și știu exact la ce înălțime sunt. Deci, nu mai vrem ca un om să decidă, atunci când o mașinărie poate face acest lucru.
Așa că văd viitorul folosind computere foarte sofisticate, care să ia decizii.
Cum iau computerele decizii? Au tentacule conectate la Transport, Agricultură, astfel încât îți pot spune când pământul este epuizat, când are mai puțină apă, pentru că are senzori integrați în sol. Computerul va fi conectat la departamentele meteo, zonele de cutremur, totul. Așadar, simt că guvernul va deveni computerizat.”

Această metodă de feedback electronic și luarea automată a deciziilor ar fi aplicată întregului sistem social pentru a-i permite să funcționeze în siguranță, eficient, conservând resursele și menținând un mediu sănătos. Acesta va reglementa toate aspectele societății, cum ar fi aerul, apa, transportul, agricultura, etc. Nu reglementează oamenii – care ar fi contraproductivi și nu ar fi necesari. Spre deosebire de sistemul de astăzi, această abordare nu reduce oamenii la un nivel de subzistență; mai degrabă, ajută la punerea la dispoziție a tuturor facilităților pe care știința și tehnologia modernă le pot oferi.

În societățile monetare de astăzi, oamenii se tem de tehnologie, și pe bună dreptate: instrumentele științei sunt orientate în primul rând către profitul privat, în timp ce indivizii, corporațiile și guvernele încearcă să mențină poziții de avantaj. În cadrul unei economii globale bazate pe resurse, nu va fi nevoie să folosiți tehnologia în vreun mod dăunător sau să căutați niciun avantaj asupra altora. Mașinile vor fi folosite pentru a scurta ziua de muncă, pentru a crește disponibilitatea bunurilor și serviciilor și pentru a prelungi timpul de vacanță, în același timp, pentru a feri ființele umane de locuri de muncă periculoase, plictisitoare sau lipsite de sens. Tehnologia ne poate ajuta să învățăm ce înseamnă să fii om și membru al comunității mondiale, deoarece beneficiază în mod echitabil toți oamenii.

 

2 thoughts on “Guvernul computerizat – cum ar trebui sa functioneze societatea

 1. CARE ESTE LIMITA INTRE CREIERUL ARTIFICIAL SI CEL NATURAL…???? SI CARE VA FI LIMITA IN PUTEREA DECIZIEI CE I SE VA PROGRAMA CREIERULUI ARTIFICIAL????

  DAR POATE EA STAREA ARTIFICIALA A MATERIEI SA AIBE DECIZII FAVORABILE MATERIEI VII???? FIINTEI UMANE ???
  NOI NU AM AJUNS INCA SA NE CUNOASTEM BINE PE NOI INSINE NICI PSIHIC NICI FIZIC DAR PUTEM SPUNE CA O INTELIGENTA ARTIFICIALA NE POATE CUNOASTE MAI BINE DECIT NOI INSINE ???? POATE CA FOLOSITOARE NE AR FI IN RESPECTUL LEGILOR… dar si in aceasta directie va depinde CINE FACE SI IMPLANTEAZA PROGRAMUL …. UN SERVICIU PRIVAT ???? CU CE INTENTII???? IN BENEFICIUL SI FAVOAREA CUI ?????

  Like

 2. Nu vad ce legatura au exemplele lui cu subiectul, ca alea sunt lucruri ce tin de utilitati publice si ferme private, si care deja se fac in agricultura moderna(si chiar si fermierii africani sunt racordati la modelele meteo si imaginistica prin satelit pentru diverse probleme, prin smartphoneuri ieftine).
  Nu intra ce vorbeste el in atributiile guvernului.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.