Coronavirusul va falimenta mai multe persoane decât ucide – și aceasta este adevărata urgență globală

Coronavirus

Pericolul economic pentru Coronavirus este exponențial mai mare decât riscurile pentru sănătate pentru public. Dacă virusul îți afectează direct viața, este foarte probabil să te oprești să mergi la muncă, forțându-ți angajatorul să te concedieze sau să îți falimenteze afacerea.

Trilioanele de dolari sterse de pe piețele financiare din această săptămână vor fi doar începutul, dacă guvernele nu vor intra. Și dacă președintele Trump continuă să se poticnească în gestionarea situației sale, acesta ar putea afecta bine șansele sale de reelecție. Joe Biden a identificat în special Covid-19 ca fiind o slăbiciune pentru Trump, promițând o conducere „constantă și liniștitoare” în timpul orei de nevoie a Americii.

La nivel mondial, Covid-19 a ucis 4.389 cu 31 de decese din SUA până astăzi. Dar va stăpâni economic milioane, mai ales că epidemia a format o furtună perfectă cu prăbușiri pe piața bursieră, un război petrolier între Rusia și Arabia Saudită și vărsarea unui război real în Siria într-o altă criză de migranți potențiali.

S-ar putea să privim înapoi coronavirusul în momentul în care firele care țin economia globală s-au dezlănțuit; iar startup-urile și întreprinderile în creștere ar putea sfârși prin a plăti prețul. La fel de important ca combaterea virusului – dacă nu mai important – este vaccinarea economiilor noastre împotriva pandemiei de panică in care intră. Suferința umană poate apărea sub formă de boală și moarte. Dar poate fi experimentat și faptul că nu puteți plăti facturile sau sa vă pierdeți casa.

Întreprinderile mici se luptă în special când lanțurile de aprovizionare se usucă, lăsându-le fără produse sau materiale esențiale. Închiderea fabricilor din China a dus la un nivel record în Indexul managerului de achiziții din țară, care măsoară producția. China este cel mai mare exportator din lume și este responsabil pentru o treime din producția globală, așa că problema Chinei este problema tuturor – chiar în mijlocul unui război comercial dintre Casa Albă și Beijing.

Toate acestea fac și mai îngrijorător faptul că guvernele continuă să vadă aceasta ca pe o criză de sănătate, nu ca pe una economică. Este momentul în care economiștii au preluat medicii, înainte de a se răspândi adevărata pandemie.
Este dificil să ne imaginăm că Italia nu intră într-o recesiune (a noua economie ca mărime din lume este acum blocată). De asemenea, este dificil să ne imaginăm că nu reușeste să afecteze Europa și cel mai mare partener comercial, Statele Unite. Și este imposibil de văzut cum nimic din toate acestea nu se va ridica la o criză globală, cu excepția cazului în care guvernele vor intra mai repede și mai greu decât au făcut-o acum 12 ani în timpul ultimei crize financiare.

Sursa: Coronavirus will bankrupt more people than it kills — and that’s the real global emergency

Precizez ca articolul nu este tradus perfect si cine stapaneste foarte bine limba engleza poate citi mai multe in sursa articolului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.