Mari cântărețe celebre – Celine Dion

Celine DionCéline Dion (născută la 30 martie 1968, la Charlemagne, in Quebec), este o cântăreață de muzică pop, textieră și actriță, deținătoare a Ordinului Canadei și a Ordinului Național al Québecului. S-a născut într-o familie numeroasă, având o situație financiară precară. A devenit cunoscută în lumea francofonă dupa ce René Angélil, omul ce urma să-i devină soț, și-a ipotecat casa pentru a-i finanța producerea primului album. În 1990 a lansat Unison, material discografic ce i-a adus popularitatea în America de Nord și în alte țări anglofone. Celine Dion a devenit cunoscută în anii `80 după câștigarea concursurilor Yamaha World Popular Song Festival și a Eurovisionului. A urmat lansarea mai multor albume în limba franceză, iar în 1986 a semnat un contract cu Sony Records.

În anii `90 a obținut un succes la nivel mondial dupa lansarea câtorva materiale discografice de succes în engleză și franceză, devenind unul din cei mai bine vânduți cântăreți din istoria muzicii.În anul 1999, Dion a decis să se retragă pentru o perioadă din industria muzicală, pentru a petrece mai mult timp cu familia, soțul ei fiind diagnosticat cu cancer. A revenit în 2002 în atenția publică și a semnat în același an un contract pe 3 ani (care s-a extins ulterior la o perioadă de aproape 5 ani) pentru a apărea de 5 ori pe săptămână în spectacole organizate la Caesars Palace, in Las Vegas.

Muzica lui Celine Dion a fost influențată de o mare varietate de genuri muzicale, de la rock și R&B la gosspel și muzică clasică. Deși lansările sale au primit recenzii variate, cântăreața a devenit cunoscută în special pentru abilitățile sale vocale.

În 2004, după ce albumele sale au fost comercializate în peste 175 de milioane de copii, Celine Dion a primit în cadrul premiilor World Music Awards distincția Chopard Diamond Award pentru că a devenit cea mai bine vândută cântăreață din toate timpurile. În aprilie 2007, Sony BMG a anunțat că vânzările materialelor discografice ale lui Dion au depășit 200 de milioane de copii.

Cel mai de succes disc single promovat a fost cel de pe albumul Let’s Talk About Love cu balada clasică „My Heart Will Go On”, compusă de James Horner și produsă de către Horner și Walter Afanasieff. Fiind inclus pe coloana sonoră a filmului Titanic, cântecul a devenit rapid un hit, clasându-se pe prima poziție în clasamentele de specialitate din întreaga lume, fiind considerat cel mai reprezentativ cântec al lui Dion. Discurile single „My Heart Will Go On” și „Think Twice” i-au adus cântăreței recordul pentru cele mai de succes cântece consecutive, fiind comercializate în peste un milion de exemplare numai în Regatul Unit. Pentru a promova albumul Let’s Talk About Love, Céline Dion a concertat în diferite regiuni ale Europei, Asiei, Australiei și Americii de Nord în anii 1998 și 1999.

Sursa: Wikipedia

Melodiile mele preferate care mi-au plăcut cel mai mult sunt: My Heart WIll Go On, I’m Alive, That’s The Way It Is, A New Day Has Come, Pour que tu m’aimes encore,  Immortality

Celine Dion – My Heart WIll Go On

Céline Dion – I’m Alive

Céline Dion – That’s The Way It Is

Céline Dion – A New Day Has Come

Céline Dion – The Power Of Love

Celine Dion – Because You Loved Me

Céline Dion – Falling Into You

Céline Dion – Think Twice

Céline Dion – Pour que tu m’aimes encore

Céline Dion – Nothing Broken But My Heart

Céline Dion – All By Myself

Céline Dion feat. the Bee Gees – Immortality

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.